De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.
De vissaus bereiden
De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.
Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.
Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon toevoegen.
Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.
Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).
Bechamelsaus bereiden met 10L. melk en roux.
De zalmfilet trancheren in dunne plakken.
Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1 geraspte kaas
2 weinig bechamel
3 vissaus
4 lasagne
Onderaan
Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.
1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De spinazie kort steamen 8 minuten, plaats een plaat bovenop en duw het teveel aan water er uit. Afsmaken met peper en zout.
De vissaus bereiden
De garnaalkoppen fruiten in een weinig olie, ui en wortel even laten meestoven.
Tomatenpuree toevoegen en even al roerend laten stoven.
Blussen met witte wijn, water dan visgraten, teentjes look, laurier, peper en visbouillon toevoegen.
Gedurende 2 uurtjes zachtjes laten trekken.
Passeren door een zeef, ontvetten en binden met blanke roux (mixen).
Bechamelsaus bereiden met 10L. melk en roux.
De zalmfilet trancheren in dunne plakken.
Opbouw: (in gastronorm of ovenschotel)
Bovenaan
1 geraspte kaas
2 weinig bechamel
3 vissaus
4 lasagne
Onderaan
Afbakken op 170°C gedurende 40 minuten.
1 laag zalmfilet vervangen door gerookte zalm, diepvriesspinazie vervangen door verse spinazie.