Visbouillon

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 400 g Visresten
 0,20 l Witte wijn
 0,20 theelepel Grote uien
 0,50 stokje Laurier
 0,20 theelepel Citroen
 Weinig Afval selder (blad)
 Weinig Champignonafval
 Weinig Peterseliestengel
 Thijm
 Peper van de molen
1

Schil de citroen.

2

Reinig de ui en selder en snij in grovere stukken, fruit in weinig olie.

3

Leg de visafval boven op en laat even onder deksel stomen.

4

Voeg witte wijn, water en de overige ingrediënten toe en breng naar het kookpunt.

5

Laat gedurende een uurtje net onder het kookpunt trekken (niet koken).

6

Voorzichtig door een puntzeef passeren in een emmer, plaats deze in een spoelbak met koud water om snel af te koelen.

7

Plaats goed afgedekt in de koelkast.

8

De volgende dag is de visbouillon helder, giet voorzichtig af zodat het bezinksel gescheiden blijft.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

 400 g Visresten
 0,20 l Witte wijn
 0,20 theelepel Grote uien
 0,50 stokje Laurier
 0,20 theelepel Citroen
 Weinig Afval selder (blad)
 Weinig Champignonafval
 Weinig Peterseliestengel
 Thijm
 Peper van de molen

Aanwijzingen

1

Schil de citroen.

2

Reinig de ui en selder en snij in grovere stukken, fruit in weinig olie.

3

Leg de visafval boven op en laat even onder deksel stomen.

4

Voeg witte wijn, water en de overige ingrediënten toe en breng naar het kookpunt.

5

Laat gedurende een uurtje net onder het kookpunt trekken (niet koken).

6

Voorzichtig door een puntzeef passeren in een emmer, plaats deze in een spoelbak met koud water om snel af te koelen.

7

Plaats goed afgedekt in de koelkast.

8

De volgende dag is de visbouillon helder, giet voorzichtig af zodat het bezinksel gescheiden blijft.

Notes

Visbouillon