Verse fruitsalade

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 1,25 theelepel Appel
 1,25 theelepel Peer
 1,25 theelepel Kiwi
 0,63 theelepel Bananen
 130 g Witte druiven zonder pit
 0,25 l Fruitsap brik 1L.
1

Gebruik NOOIT onrijp fruit.

2

Schil al het fruit en verwijder het klokhuis.

3

Versnijd de appel, peer en kiwi in blokjes.

4

Giet in een bak het fruitsap en meng hier in het fruit.

5

Was de druiven, halveren en controleren op pitjes.

6

Banaan ½ uur (verkleurt en wordt plat) voor verdelen in schijfjes snijden en onder de fruitsalade.

7

Gebruik buiten appel en peer zoveel mogelijk seizoenfruit.

8

Aardbeien pas toevoegen ½ uur voor verdelen (wordt plat).

9

Peche uit blik (even afspoelen) zonder siroop ook lekker (let op voor diëten).

10

Sinaasappel versnijden zonder vel, schillen en in partjes verdelen is niet voldoende (nog pitjes in, vel is taai om te eten).

Rekenen:
11

Appel  =  ½ p/p
Peer     =  ½ p/p
Kiwi    =  2 voor 3 pers.
Druiven  =  125gr. p/p
Banaan    =  ½ p/p
Sinaasappel  =  1 p/p
Mango   =  ½ p/p
Ananas  =  1st/8pers.
Aardbeien    =  125gr. p/p
Peche uit blik 1l. (ong. 10 halve) = 8 pers.  
Nectarine = 2 voor 3 pers.
Watermeloen Seedless = 1 voor 30pers.

Ingrediënten

Per 10 personen:
 1,25 theelepel Appel
 1,25 theelepel Peer
 1,25 theelepel Kiwi
 0,63 theelepel Bananen
 130 g Witte druiven zonder pit
 0,25 l Fruitsap brik 1L.

Aanwijzingen

1

Gebruik NOOIT onrijp fruit.

2

Schil al het fruit en verwijder het klokhuis.

3

Versnijd de appel, peer en kiwi in blokjes.

4

Giet in een bak het fruitsap en meng hier in het fruit.

5

Was de druiven, halveren en controleren op pitjes.

6

Banaan ½ uur (verkleurt en wordt plat) voor verdelen in schijfjes snijden en onder de fruitsalade.

7

Gebruik buiten appel en peer zoveel mogelijk seizoenfruit.

8

Aardbeien pas toevoegen ½ uur voor verdelen (wordt plat).

9

Peche uit blik (even afspoelen) zonder siroop ook lekker (let op voor diëten).

10

Sinaasappel versnijden zonder vel, schillen en in partjes verdelen is niet voldoende (nog pitjes in, vel is taai om te eten).

Rekenen:
11

Appel  =  ½ p/p
Peer     =  ½ p/p
Kiwi    =  2 voor 3 pers.
Druiven  =  125gr. p/p
Banaan    =  ½ p/p
Sinaasappel  =  1 p/p
Mango   =  ½ p/p
Ananas  =  1st/8pers.
Aardbeien    =  125gr. p/p
Peche uit blik 1l. (ong. 10 halve) = 8 pers.  
Nectarine = 2 voor 3 pers.
Watermeloen Seedless = 1 voor 30pers.

Notes

Verse fruitsalade