Ontzwoerd het spek en snij het in lardons.
Was de champignons en snij ze in vier.
Bereid een vleessaus (zie rubriek sauzen)
Kruid het varkensgebraad aan alle zijden (de kruiden met de hand even uitstrijken) 2 maal met zout en 1 maal met peper.
Kleur het vlees in boter mooi bruin, doe het in platen naast elkaar en giet de vetstof er over.
Doe nieuwe vetstof in de pan en bak hierin de champignons mooi bruin, spek er bij en lichtjes kleuren als laatste de zilveruitjes.
Bestrooi met een weinig suiker, even omroeren en blussen met de vleessaus.
Doe de saus in een pot en houd het warm.
Plaats het varkensgebraad in de oven en afbakken op 175°C. gedurende ong. 50 minuten. (oventhermometer: kerntemperatuur 60°C), plaats het aan de kant (in een propere bak met deksel) op de warmplaat om te rusten.
Het vocht dat uit het vlees is gekomen bij de saus voegen en even bij verwarmen.
Versnijd het vlees op het laatste moment en overgiet met de saus.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Ontzwoerd het spek en snij het in lardons.
Was de champignons en snij ze in vier.
Bereid een vleessaus (zie rubriek sauzen)
Kruid het varkensgebraad aan alle zijden (de kruiden met de hand even uitstrijken) 2 maal met zout en 1 maal met peper.
Kleur het vlees in boter mooi bruin, doe het in platen naast elkaar en giet de vetstof er over.
Doe nieuwe vetstof in de pan en bak hierin de champignons mooi bruin, spek er bij en lichtjes kleuren als laatste de zilveruitjes.
Bestrooi met een weinig suiker, even omroeren en blussen met de vleessaus.
Doe de saus in een pot en houd het warm.
Plaats het varkensgebraad in de oven en afbakken op 175°C. gedurende ong. 50 minuten. (oventhermometer: kerntemperatuur 60°C), plaats het aan de kant (in een propere bak met deksel) op de warmplaat om te rusten.
Het vocht dat uit het vlees is gekomen bij de saus voegen en even bij verwarmen.
Versnijd het vlees op het laatste moment en overgiet met de saus.