Uiensoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 67 g Soepgroenten groen dv.
 333 g Grote uien
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 33 g Gezouten spek
 PeZo
 Water
1

De soepgroenten, kippenbouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

4/5 van de geschilde uien in kleinere stukken snijden.

3

Zodra de soep kookt de uien toevoegen en gaar koken.

4

Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.

5

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.

6

Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)

7

De soep mixen en verder afsmaken met pezo.

8

Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.

Garnituur:
9

eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per liter:
 67 g Soepgroenten groen dv.
 333 g Grote uien
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 33 g Gezouten spek
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De soepgroenten, kippenbouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

4/5 van de geschilde uien in kleinere stukken snijden.

3

Zodra de soep kookt de uien toevoegen en gaar koken.

4

Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.

5

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.

6

Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)

7

De soep mixen en verder afsmaken met pezo.

8

Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.

Garnituur:
9

eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.

Notes

Uiensoep