De soepgroenten, kippenbouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.
4/5 van de geschilde uien in kleinere stukken snijden.
Zodra de soep kookt de uien toevoegen en gaar koken.
Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.
Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.
Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)
De soep mixen en verder afsmaken met pezo.
Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.
eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De soepgroenten, kippenbouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.
4/5 van de geschilde uien in kleinere stukken snijden.
Zodra de soep kookt de uien toevoegen en gaar koken.
Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.
Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.
Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)
De soep mixen en verder afsmaken met pezo.
Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.
eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.