Turkse groentjes

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 625 g Spaanse uien
 500 g Courgetten
 750 g Paprika rood, geel, groen
 375 g Tomaat cerise
 0,25 snufje Koriander
 1,25 l Tomatensaus
 0,50 fl oz Lookpasta
 37,50 g pezo
1

Bereid de dag ervoor tomatensaus [zie sauzen].

2

Reinig de paprika’s, snij in de helft en snij dunne reepjes.

3

Reinig en snij de courgetten in blokjes van 1cm.

4

Emincer (in fijne dunne plakjes snijden) de uien, verwijder de steeltjes van de tomaatjes en was ze.

5

Fruit in de hete olie eerst de paprika, dan ui en courgette en dan de kleine tomaatjes.

6

Voeg de saus, lookpasta toe en breng op smaak met pezo en de gehakte koriander.

7

Bereidingstijd ong. 20 minuten, niet op voorhand bereiden de groenten moeten knapperig blijven.

Tip:
8

Serveren bij kruidig kalkoengebraad met gebakken aardappelen.

Ingrediënten

 625 g Spaanse uien
 500 g Courgetten
 750 g Paprika rood, geel, groen
 375 g Tomaat cerise
 0,25 snufje Koriander
 1,25 l Tomatensaus
 0,50 fl oz Lookpasta
 37,50 g pezo

Aanwijzingen

1

Bereid de dag ervoor tomatensaus [zie sauzen].

2

Reinig de paprika’s, snij in de helft en snij dunne reepjes.

3

Reinig en snij de courgetten in blokjes van 1cm.

4

Emincer (in fijne dunne plakjes snijden) de uien, verwijder de steeltjes van de tomaatjes en was ze.

5

Fruit in de hete olie eerst de paprika, dan ui en courgette en dan de kleine tomaatjes.

6

Voeg de saus, lookpasta toe en breng op smaak met pezo en de gehakte koriander.

7

Bereidingstijd ong. 20 minuten, niet op voorhand bereiden de groenten moeten knapperig blijven.

Tip:
8

Serveren bij kruidig kalkoengebraad met gebakken aardappelen.

Notes

Turkse groentjes