Maak de boter zacht (even in de microgolfoven), zeef de bloemsuiker en meng onder de boter.
Eiwit onder mengen, bloem zeven en onder roeren tot een glad deeg.
Plaats voor 10 minuten in de koelkast.
Snij uit een kartonnen vierkant (dun karton, 1mm. dik) een ronde van 15cm. diameter.
Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.
Plaats hierop het karton (vierkant met uitgesneden ronde) doe in het midden een eetlepel deeg en strijk gelijk met een paletmes (verwijder het teveel aan beslag).
Verwijder het kartonnetje en doe de volgende (met hetzelfde kartonnetje) op de bakplaat, laat wel een beetje plaats en max. 6 per bakplaat.
Bak af per plaat (geen meerdere platen, gaat heel snel).
Het beslag uitstrijken op een warme plaat (nadat de eerste gebakken zijn) kan maar is moeilijker, werk beter met verschillende bakplaten.
Zet alvorens je begint te bakken 6 waterglazen ondersteboven klaar.
Afbakken op 200°C tot de buitenzijde bruin gebakken is, meestal zijn de tulippe niet gelijktijdig klaar.
Neem diegene die goed van kleur is met een paletmes van de bakplaat uit de oven en plaats onmiddellijk over een glas, voorzichtig licht over het glas duwen.
Laat op het glas 1 minuut afkoelen, plaats op een plaat om verder af te koelen.
Eens afgekoeld op een droge afgesloten plaats bewaren (blikkendoos of bewaardoos), in een vochtige ruimte verliezen ze hun vorm en worden ze wak.
TIP 1: Spuit eerst een toefje slagroom op het bord en druk het koekje hierin zodat het goed op zijn plaats blijft staan.
TIP 2: vervang 10gr. bloem door cacao en spuit bovenop het niet gebakken koekje een motief met een fijn spuitzakje (papier), bak dan af.
Vul met een bolletje ijs op het allerlaatste.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de boter zacht (even in de microgolfoven), zeef de bloemsuiker en meng onder de boter.
Eiwit onder mengen, bloem zeven en onder roeren tot een glad deeg.
Plaats voor 10 minuten in de koelkast.
Snij uit een kartonnen vierkant (dun karton, 1mm. dik) een ronde van 15cm. diameter.
Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.
Plaats hierop het karton (vierkant met uitgesneden ronde) doe in het midden een eetlepel deeg en strijk gelijk met een paletmes (verwijder het teveel aan beslag).
Verwijder het kartonnetje en doe de volgende (met hetzelfde kartonnetje) op de bakplaat, laat wel een beetje plaats en max. 6 per bakplaat.
Bak af per plaat (geen meerdere platen, gaat heel snel).
Het beslag uitstrijken op een warme plaat (nadat de eerste gebakken zijn) kan maar is moeilijker, werk beter met verschillende bakplaten.
Zet alvorens je begint te bakken 6 waterglazen ondersteboven klaar.
Afbakken op 200°C tot de buitenzijde bruin gebakken is, meestal zijn de tulippe niet gelijktijdig klaar.
Neem diegene die goed van kleur is met een paletmes van de bakplaat uit de oven en plaats onmiddellijk over een glas, voorzichtig licht over het glas duwen.
Laat op het glas 1 minuut afkoelen, plaats op een plaat om verder af te koelen.
Eens afgekoeld op een droge afgesloten plaats bewaren (blikkendoos of bewaardoos), in een vochtige ruimte verliezen ze hun vorm en worden ze wak.
TIP 1: Spuit eerst een toefje slagroom op het bord en druk het koekje hierin zodat het goed op zijn plaats blijft staan.
TIP 2: vervang 10gr. bloem door cacao en spuit bovenop het niet gebakken koekje een motief met een fijn spuitzakje (papier), bak dan af.
Vul met een bolletje ijs op het allerlaatste.