Tomatensaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 167 g Grote uien
 167 g Wortelen
 6,67 g Aardappelzetmeel
 11,67 g Kippenbouillon Knorr
 160 g Tomatenpuree
 0,50 stokje Laurier
 PeZo
 Suiker
1

Wortelen en ui grof versnijden en stoven met weinig olie, samen met tomatenpuree, kippenbouillon, peper, laurier en water aan de kook brengen.

2

Het tomatenvruchtvlees apart rustig laten pruttelen, passeren door een zeef en het vocht aan de saus toevoegen.

3

Gedurende 2 uur laten trekken.

4

Mixen, afsmaken en zeven.

5

Het aardappelzetmeel oplossen in een weinig water en de saus binden (hoeveelheid voor diëten afnemen).

6

Verder afsmaken met een pezo en weinig suiker.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

 167 g Grote uien
 167 g Wortelen
 6,67 g Aardappelzetmeel
 11,67 g Kippenbouillon Knorr
 160 g Tomatenpuree
 0,50 stokje Laurier
 PeZo
 Suiker

Aanwijzingen

1

Wortelen en ui grof versnijden en stoven met weinig olie, samen met tomatenpuree, kippenbouillon, peper, laurier en water aan de kook brengen.

2

Het tomatenvruchtvlees apart rustig laten pruttelen, passeren door een zeef en het vocht aan de saus toevoegen.

3

Gedurende 2 uur laten trekken.

4

Mixen, afsmaken en zeven.

5

Het aardappelzetmeel oplossen in een weinig water en de saus binden (hoeveelheid voor diëten afnemen).

6

Verder afsmaken met een pezo en weinig suiker.

Tomatensaus