Tomatenbouillonsoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 8,33 g Vermicelli
 200 g Boullie  
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 theelepel Wortel
 0,03 theelepel Spaanse ui
 0,07 theelepel Stengels Selder met blad
 0,02 theelepel Preiblad
 40 g Tomatenpuree
 PeZo
 Water
 Tijm/Laurier
1 dag ervoor:
1

Bereiding bouillon:

2

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

3

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

4

Zodra de bouillie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout.

5

Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

6

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen.

7

Afdekken en in de koeling plaatsen.

8

Breng de soepgroenten, verse bouillon (eerst ontvetten met pollepel, passeren door puntzeef), kippenbouillon Knorr, water en peper aan de kook.

9

Intussen de bouillie opkuisen en in kleine blokjes snijden.

10

Een kwartier voor afwerking de vermicelli onder de soep roeren en laat gaar pruttelen.

11

Afsmaken met pezo, bouillie (of soepballetjes) toevoegen, even opkoken en verdelen.

12

Je kunt de standaard groenten ook gedeeltelijk vervangen door andere seizoengroenten vb. raapjes, knolselder, bloemkool etc.….

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 8,33 g Vermicelli
 200 g Boullie  
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 0,07 theelepel Wortel
 0,03 theelepel Spaanse ui
 0,07 theelepel Stengels Selder met blad
 0,02 theelepel Preiblad
 40 g Tomatenpuree
 PeZo
 Water
 Tijm/Laurier

Aanwijzingen

1 dag ervoor:
1

Bereiding bouillon:

2

Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.

3

Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.

4

Zodra de bouillie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout.

5

Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.

6

Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen.

7

Afdekken en in de koeling plaatsen.

8

Breng de soepgroenten, verse bouillon (eerst ontvetten met pollepel, passeren door puntzeef), kippenbouillon Knorr, water en peper aan de kook.

9

Intussen de bouillie opkuisen en in kleine blokjes snijden.

10

Een kwartier voor afwerking de vermicelli onder de soep roeren en laat gaar pruttelen.

11

Afsmaken met pezo, bouillie (of soepballetjes) toevoegen, even opkoken en verdelen.

12

Je kunt de standaard groenten ook gedeeltelijk vervangen door andere seizoengroenten vb. raapjes, knolselder, bloemkool etc.….

Notes

Tomatenbouillonsoep