Tom pouce

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 15 stuks:
 1 theelepel Bladerdeeg d.v. 2,5mm. Dik
 Banquet d'Or 57 x 36,5cm.
 1 l Banketbakkersroom
 100 g Abricoter
 187,50 g Fondant
1

De dag er voor banketbakkersroom bereiden van 4l. melk.

2

Bladerdeeg uit diepvries laten ontdooien, snij vier plakken van 12cm. en één van 9cm (=57cm.).

3

Prik de plakken met een vork, op een bakplaat (geprikte kant naar boven) met boterpapier en afbakken op 200°C. gedurende 15min.

4

Plakken op rooster laten afkoelen.

5

Spuit op de niet geprikte kant de banketbakkersroom, plaats bovenop eveneens een plak met de niet geprikte kant op de pudding.

6

Maak de abricoter warm en bestrijk de bovenkant 2x met een borstel.

7

Als deze opgesteven is de fondant in de microgolfoven lipwarm maken en met een paletmes in het midden een laagje aanbrengen.

8

Laten opstijven en in de koeling plaatsen, porties op 6cm. breed snijden.

9

Tip: je kan ook enkel fondant bovenop smeren of fondant streepjes op de abricoter spuiten.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , ,

Ingrediënten

Per 15 stuks:
 1 theelepel Bladerdeeg d.v. 2,5mm. Dik
 Banquet d'Or 57 x 36,5cm.
 1 l Banketbakkersroom
 100 g Abricoter
 187,50 g Fondant

Aanwijzingen

1

De dag er voor banketbakkersroom bereiden van 4l. melk.

2

Bladerdeeg uit diepvries laten ontdooien, snij vier plakken van 12cm. en één van 9cm (=57cm.).

3

Prik de plakken met een vork, op een bakplaat (geprikte kant naar boven) met boterpapier en afbakken op 200°C. gedurende 15min.

4

Plakken op rooster laten afkoelen.

5

Spuit op de niet geprikte kant de banketbakkersroom, plaats bovenop eveneens een plak met de niet geprikte kant op de pudding.

6

Maak de abricoter warm en bestrijk de bovenkant 2x met een borstel.

7

Als deze opgesteven is de fondant in de microgolfoven lipwarm maken en met een paletmes in het midden een laagje aanbrengen.

8

Laten opstijven en in de koeling plaatsen, porties op 6cm. breed snijden.

9

Tip: je kan ook enkel fondant bovenop smeren of fondant streepjes op de abricoter spuiten.

Notes

Tom pouce