De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.
Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.
Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik. Steek met een rond uitstekertje (kartelrandje is mooier) of een glas uit. De overschotjes kan je perfect terug uitrollen en uitsteken.
Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei.
In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.
Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. gedurende 7 minuten à 10 minuten.
Laat afkoelen, maak de fondant mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.
Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.
Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik. Steek met een rond uitstekertje (kartelrandje is mooier) of een glas uit. De overschotjes kan je perfect terug uitrollen en uitsteken.
Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei.
In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.
Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. gedurende 7 minuten à 10 minuten.
Laat afkoelen, maak de fondant mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.