Theekoeken

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 uurKooktijd10 minutenTotale tijd1 uur 10 minuten
Per 20 stuks:
 105 g Bloem
 0,10 g Bakpoeder
 45 g Melkerijboter
 45 g Suiker
 4 g Vanillesuiker
 80 g Arbicoter
 20 g Broyage 50/50 (amandelpoeder)
 0,60 Ei
 50 g Fondant (of glazuur)
1

De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.

2

Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.

3

Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik. Steek met een rond uitstekertje (kartelrandje is mooier) of een glas uit. De overschotjes kan je perfect terug uitrollen en uitsteken.

4

Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei.

5

In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.

6

Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. gedurende 7 minuten à 10 minuten.

7

Laat afkoelen, maak de fondant mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , ,

Ingrediënten

Per 20 stuks:
 105 g Bloem
 0,10 g Bakpoeder
 45 g Melkerijboter
 45 g Suiker
 4 g Vanillesuiker
 80 g Arbicoter
 20 g Broyage 50/50 (amandelpoeder)
 0,60 Ei
 50 g Fondant (of glazuur)

Aanwijzingen

1

De boter zacht maken, samen met de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, broyage en eieren mengen tot een vast deeg.

2

Laat afgedekt een uurtje opstijven in de koelkast.

3

Rol uit (wanneer het deeg nog kleeft beetje bloem toevoegen) ong. 3mm. dik. Steek met een rond uitstekertje (kartelrandje is mooier) of een glas uit. De overschotjes kan je perfect terug uitrollen en uitsteken.

4

Plaats ze op een bakplaat bekleed met boterpapier (of bakmat), bestrijk met een losgeklopt ei.

5

In het midden een ½ koffielepel abricoter (of abrikozenconfituur) leggen.

6

Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C. gedurende 7 minuten à 10 minuten.

7

Laat afkoelen, maak de fondant mals (even in de micro, lauw) en bestrijk bovenaan de koeken, laat even opstijven.

Notes

Theekoeken