Stoofvlees

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 2 kg Rundstoofvlees [endvogel]
 1,40 theelepel Laurier
 42,85 g Vleesbouillon Knorr
 786 g Uien
 21,49 g Mosterd
 0,25 ons Lookpasta
 14,28 g Kippenbouillon Knorr
 4,20 gals Bruin bier   
 21,42 g Aardappelzetmeel
 21,42 g Maïzena
 Water
 PeZo
1

Het vlees bakken (kleuren), kruiden met pezo, de uien eminceren en mee laten kleuren.

2

Mosterd, laurier en lookpasta toevoegen en even stoven.

3

Blussen met weinig water en vleesbouillon (bruin bier).

4

In een kookpot scheppen en verder aanvullen met water tot het vlees juist onder staat.

5

Kippenbouillon toevoegen.

6

Gaar koken gedurende ongeveer 2 uur en laurier uit scheppen.

7

Voorzichtig binden (of het vlees er even uit scheppen) met een papje van water met maïzena/aardappelzetmeel.

8

Afsmaken met pezo

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

 2 kg Rundstoofvlees [endvogel]
 1,40 theelepel Laurier
 42,85 g Vleesbouillon Knorr
 786 g Uien
 21,49 g Mosterd
 0,25 ons Lookpasta
 14,28 g Kippenbouillon Knorr
 4,20 gals Bruin bier   
 21,42 g Aardappelzetmeel
 21,42 g Maïzena
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Het vlees bakken (kleuren), kruiden met pezo, de uien eminceren en mee laten kleuren.

2

Mosterd, laurier en lookpasta toevoegen en even stoven.

3

Blussen met weinig water en vleesbouillon (bruin bier).

4

In een kookpot scheppen en verder aanvullen met water tot het vlees juist onder staat.

5

Kippenbouillon toevoegen.

6

Gaar koken gedurende ongeveer 2 uur en laurier uit scheppen.

7

Voorzichtig binden (of het vlees er even uit scheppen) met een papje van water met maïzena/aardappelzetmeel.

8

Afsmaken met pezo

Stoofvlees