De sterappeltjes kan je een dag voor gebruik al reinigen.
Was de appeltjes, verwijder bovenaan het steeltje, snij aan de onderkant van de appel een dekseltje af en haal met een parisienne lepeltje in het midden er een bolletje uit (meestal heb je de pitjes er dan al uit).
Verdeel de appeltjes in een emmertje, zet onder water met het sap van de citroen (gooi er de uitgeknepen citroen bij).
Plaats een groot bord bovenop zodat de appeltjes onder blijven staan.
Doe de airellen met de suiker in een kookpot en laat een ongeveer 30 minuten trekken. Breng aan de kook, zodra het kookt binden met een papje van aardappelzetmeel met weinig water. Plaats aan de kant van het vuur en houd warm.
De sterappeltjes pas op het laatst in de platen/kommen schikken met de uitgeholde kant naar boven.
Plaats in een voorverwarmde combisteamer op 130C. met 10% vocht voor 16 minuten.
Uit de oven met behulp het gaatje in de appel vullen met een beetje gebonden airellen.
Serveren bij wildmenu.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De sterappeltjes kan je een dag voor gebruik al reinigen.
Was de appeltjes, verwijder bovenaan het steeltje, snij aan de onderkant van de appel een dekseltje af en haal met een parisienne lepeltje in het midden er een bolletje uit (meestal heb je de pitjes er dan al uit).
Verdeel de appeltjes in een emmertje, zet onder water met het sap van de citroen (gooi er de uitgeknepen citroen bij).
Plaats een groot bord bovenop zodat de appeltjes onder blijven staan.
Doe de airellen met de suiker in een kookpot en laat een ongeveer 30 minuten trekken. Breng aan de kook, zodra het kookt binden met een papje van aardappelzetmeel met weinig water. Plaats aan de kant van het vuur en houd warm.
De sterappeltjes pas op het laatst in de platen/kommen schikken met de uitgeholde kant naar boven.
Plaats in een voorverwarmde combisteamer op 130C. met 10% vocht voor 16 minuten.
Uit de oven met behulp het gaatje in de appel vullen met een beetje gebonden airellen.
Serveren bij wildmenu.