Spruitenstamppot

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.

2

Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Melk en boter apart op het vuur zetten.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).

7

Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.

8

Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).

Ingrediënten

 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

De spruiten in mandjes beetgaar steamen ong. 18 minuten maar zorg dat ze mooi groen blijven.

2

Fijnmalen in de vleesmolen (of met staafmixer).

3

Melk en boter apart op het vuur zetten.

4

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

5

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

6

In de ketel plat draaien (batteur), fijngemalen spruiten, hete melk, kruiden toevoegen en verder los kloppen (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).

7

Gesmolten boter toevoegen en nogmaals afsmaken.

8

Warm houden au bain-marie (niet te lang verwarmen anders kleurt de puree grijs).

Notes

Spruitenstamppot