Spinaziepuree

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

Stoom de diepvriesspinazie voor 9 minuten in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur).
Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).

2

Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 minuten in de steamer (of kook ze gaar).
Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.

3

Smelt de boter en breng de melk aan de kook.

4

De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk toevoegen en mengen. Een hoeveelheid afnemen voor de diëten.

5

Gesmolten boter toevoegen, mengen en nogmaals afsmaken.

6

Warm houden au bain-marie (niet te lang of te heet want dan wordt de puree grijs).

Categorie, HACCP/AllergenenDieetbeperking

Ingrediënten

 2,88 kg Aardappelen
 3,13 gals Halfvolle melk
 500 g Gehakte spinazieporties dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

Stoom de diepvriesspinazie voor 9 minuten in de steamer (of even opkoken met een beetje water op het vuur).
Duw het overtollige vocht uit de spinazie tussen 2 steamer mandjes (of in een puntzeef).

2

Schil de aardappelen, wassen en snijd ze in kleinere stukken. Stoom ze gaar voor 25 minuten in de steamer (of kook ze gaar).
Laat de aardappelen na het stomen met de deur open 2 min. drogen.

3

Smelt de boter en breng de melk aan de kook.

4

De aardappelen, pezo en nootmuskaat in de ketel (bateur) fijn kloppen. Spinazie, melk toevoegen en mengen. Een hoeveelheid afnemen voor de diëten.

5

Gesmolten boter toevoegen, mengen en nogmaals afsmaken.

6

Warm houden au bain-marie (niet te lang of te heet want dan wordt de puree grijs).

Spinaziepuree