
Per 10 personen:
Crème patisserie
1 l Halfvolle melk
70 g Kristalsuiker
37,50 g Vanillepuding Imperial
150 g Speculoospasta Lotus
22,50 g Speculoos
62,50 g Slagroom 40%
8,12 g Suiker
1
Breng 0,7 l. melk aan de kook met de suiker, doe intussen de speculoospasta in een glazen kom en laat licht zacht worden in de microgolfoven.
2
Als de melk bijna kookt, los dan de puddingpoeder op in de resterende melk.
3
Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en de melk/pudding-oplossing met de klopper onder roeren. Laat de pudding al roerend even opkoken. Giet de speculoospasta er onder en breng even nog net onder het kookpunt (let op voor aanbranden).
4
Giet in de potjes en laat even afkoelen, zodra ze lauw zijn moet je ze in de koeling plaatsen.
5
Verkruimel de speculoos met de cutter of deegrol.
6
Klop de slagroom met 8,12 gr. suiker op en spuit een rossas op de pudding. Bestrooi ruim met de speculoos.
CategorieMelkdessertenHACCP/AllergenenEi, Melk, Noten, Soja
Ingrediënten
Per 10 personen:
Crème patisserie
1 l Halfvolle melk
70 g Kristalsuiker
37,50 g Vanillepuding Imperial
150 g Speculoospasta Lotus
22,50 g Speculoos
62,50 g Slagroom 40%
8,12 g Suiker