Scheid de eidooier van het eiwit.
Roer de dooiers en de vanillesuiker onder de platte kaas. Vervolgens de gezeefde bloem, bakpoeder en het snuifje zout. Kort mengen tot een homogene massa, is redelijk vast.
Op het laatst het eiwit met de suiker machinaal heel stijf opkloppen en onder het deeg spatelen/mengen. Zodra het eiwit onder het beslag is blijft het voor 1 uur optimaal om te gebruiken en plaats het enkel op de minst koele plaats van de koelkast.
Vul een tas met olie en plaats hier in de ijsschepper/knijper (dit voorkomt kleven tijdens het scheppen).
Verhit intussen de friteuse op 180C.
Schep een afgestreken bolletje in de friteuse en bak mooi bruin, met schuimspaan regelmatig omroeren zodat alle kanten gelijkmatig bakken.
Even laten uitlekken in een mandje/vergiet, leg op kantpapier en bestrooi rijkelijk met bloemsuiker.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Scheid de eidooier van het eiwit.
Roer de dooiers en de vanillesuiker onder de platte kaas. Vervolgens de gezeefde bloem, bakpoeder en het snuifje zout. Kort mengen tot een homogene massa, is redelijk vast.
Op het laatst het eiwit met de suiker machinaal heel stijf opkloppen en onder het deeg spatelen/mengen. Zodra het eiwit onder het beslag is blijft het voor 1 uur optimaal om te gebruiken en plaats het enkel op de minst koele plaats van de koelkast.
Vul een tas met olie en plaats hier in de ijsschepper/knijper (dit voorkomt kleven tijdens het scheppen).
Verhit intussen de friteuse op 180C.
Schep een afgestreken bolletje in de friteuse en bak mooi bruin, met schuimspaan regelmatig omroeren zodat alle kanten gelijkmatig bakken.
Even laten uitlekken in een mandje/vergiet, leg op kantpapier en bestrooi rijkelijk met bloemsuiker.