Slasoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 0,27 pint Ijsbergsla
 16,67 g Aardappelen
 0,67 gal Halfvolle melk
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 PeZo
 Water
1

De groene soepgroenten, kippenbouillon Knorr, aardappelen, peper en heet water aan de kook brengen.

2

Gaar koken en 20 min. voor afwerking de gewassen grof versneden ijsbergsla en melk toevoegen.

3

Mixen en eventueel een beetje bij binden (papje aardappelzetmeel en water),

4

verder afsmaken met pezo.

5

Afwerken met een chiffonade (reepjes) van ijsbergsla en soepballetjes.

Opmerking:
6

zowel ijsbergsla als gewone sla zijn geschikt om soep van te maken.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 0,27 pint Ijsbergsla
 16,67 g Aardappelen
 0,67 gal Halfvolle melk
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De groene soepgroenten, kippenbouillon Knorr, aardappelen, peper en heet water aan de kook brengen.

2

Gaar koken en 20 min. voor afwerking de gewassen grof versneden ijsbergsla en melk toevoegen.

3

Mixen en eventueel een beetje bij binden (papje aardappelzetmeel en water),

4

verder afsmaken met pezo.

5

Afwerken met een chiffonade (reepjes) van ijsbergsla en soepballetjes.

Opmerking:
6

zowel ijsbergsla als gewone sla zijn geschikt om soep van te maken.

Notes

Slasoep