Slamengeling met rode biet

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 0,25 theelepel Eikebladsla
 0,25 theelepel Lollo bionda
 0,25 theelepel Ijsbergsla
 125 g Rode biet
 0,25 theelepel Lollo Rossa
 PeZo
1

Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.

2

Trek in kleinere stukken.

3

Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.

4

Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.

5

Laten uitlekken in een ruim vergiet.

6

Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.

7

Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.

Categorie

Ingrediënten

 0,25 theelepel Eikebladsla
 0,25 theelepel Lollo bionda
 0,25 theelepel Ijsbergsla
 125 g Rode biet
 0,25 theelepel Lollo Rossa
 PeZo

Aanwijzingen

1

Reinig de sla (lollo bionda, lollo rossa en eikenbladsla), kern en onderste stengels verwijderen.

2

Trek in kleinere stukken.

3

Kern en buitenste bladeren van de ijsbergsla verwijderen, in dunne reepjes snijden.

4

Al de sla 2 maal wassen of meer tot er geen zand meer achter blijft in het spoelwater.

5

Laten uitlekken in een ruim vergiet.

6

Rode biet schillen en met de mandoline in wafeltjes snijden, vervolgens deze wafeltjes in zeer dunne julienne (reepjes) snijden.

7

Meng alles voorzichtig onder elkaar en in een bak bedekt met vochtig papier (of zuivere handdoek) in de koeling bewaren.

Notes

Slamengeling met rode biet