Sinaasappelcrème

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
Crème patisserie
 34 g Vanillepuding Imperial
 0,38 l Halfvolle melk
 75 g Kristalsuiker
 3 theelepel Eieren (3 - 4st.)
 0,19 l Slagroom 40%
 16 g Suiker
 1,50 theelepel Persappelsien
1

Dag voordien de crème bereiden.

2

2/3 melk koken met 75gr. suiker.

3

1/3 melk met de eieren en puddingpoeder machinaal klontervrij kloppen.

4

Al stevig kloppend op de kokende massa gieten, even laten doorkoken.

5

Met kookpot laten afkoelen in een spoelbak met koud water, regelmatig omroeren.

6

Afdekken met plastiekfolie op de pudding en in de koeling plaatsen.

7

De koude pudding machinaal los kloppen, intussen de sinaasappelen uitpersen.

8

Slagroom met 15gr. suiker opkloppen.

9

Op lagere snelheid het sinaasappelsap bij de losgeklopte crème gieten.

10

De slagroom met een klopper onder spatelen.

11

Verdelen over de potjes en verder laten opstijven in de koelkast.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 10 personen:
Crème patisserie
 34 g Vanillepuding Imperial
 0,38 l Halfvolle melk
 75 g Kristalsuiker
 3 theelepel Eieren (3 - 4st.)
 0,19 l Slagroom 40%
 16 g Suiker
 1,50 theelepel Persappelsien

Aanwijzingen

1

Dag voordien de crème bereiden.

2

2/3 melk koken met 75gr. suiker.

3

1/3 melk met de eieren en puddingpoeder machinaal klontervrij kloppen.

4

Al stevig kloppend op de kokende massa gieten, even laten doorkoken.

5

Met kookpot laten afkoelen in een spoelbak met koud water, regelmatig omroeren.

6

Afdekken met plastiekfolie op de pudding en in de koeling plaatsen.

7

De koude pudding machinaal los kloppen, intussen de sinaasappelen uitpersen.

8

Slagroom met 15gr. suiker opkloppen.

9

Op lagere snelheid het sinaasappelsap bij de losgeklopte crème gieten.

10

De slagroom met een klopper onder spatelen.

11

Verdelen over de potjes en verder laten opstijven in de koelkast.

Sinaasappelcrème