
Per 10 personen:
Crème patisserie
34 g Vanillepuding Imperial
0,38 l Halfvolle melk
75 g Kristalsuiker
3 theelepel Eieren (3 - 4st.)
0,19 l Slagroom 40%
16 g Suiker
1,50 theelepel Persappelsien
1
Dag voordien de crème bereiden.
2
2/3 melk koken met 75gr. suiker.
3
1/3 melk met de eieren en puddingpoeder machinaal klontervrij kloppen.
4
Al stevig kloppend op de kokende massa gieten, even laten doorkoken.
5
Met kookpot laten afkoelen in een spoelbak met koud water, regelmatig omroeren.
6
Afdekken met plastiekfolie op de pudding en in de koeling plaatsen.
7
De koude pudding machinaal los kloppen, intussen de sinaasappelen uitpersen.
8
Slagroom met 15gr. suiker opkloppen.
9
Op lagere snelheid het sinaasappelsap bij de losgeklopte crème gieten.
10
De slagroom met een klopper onder spatelen.
11
Verdelen over de potjes en verder laten opstijven in de koelkast.
CategorieMelkdessertenHACCP/AllergenenEi, Melk
Ingrediënten
Per 10 personen:
Crème patisserie
34 g Vanillepuding Imperial
0,38 l Halfvolle melk
75 g Kristalsuiker
3 theelepel Eieren (3 - 4st.)
0,19 l Slagroom 40%
16 g Suiker
1,50 theelepel Persappelsien