Sinaasappelcake in Catharina vormen

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per stuk:
 160 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiler Imperial
 28 g Bloem
 Zout
 0,80 theelepel Bakpoeder 15gr.
 0,80 theelepel Sinaasappel
 Abricoter
 4 theelepel Eieren
 1,50 gals Slagroom 40%
 18 g Suiker
1

De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen.

2

Van de sinaasappelen zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).

3

De sinaasappelen uitpersen.

4

De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.

5

Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.

6

Eieren breken en los kloppen met de massa.

7

Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.

8

Sinaasappelsap en zestes toevoegen.

9

De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.

10

Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.

11

Uit de oven even laten rusten en uitstorten op een rooster.

12

De cake in twee ronden versnijden.

13

Slagroom met 90gr. suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.

14

Bovenkant van de cake op plaatsen.

15

Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.

16

In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per stuk:
 160 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiler Imperial
 28 g Bloem
 Zout
 0,80 theelepel Bakpoeder 15gr.
 0,80 theelepel Sinaasappel
 Abricoter
 4 theelepel Eieren
 1,50 gals Slagroom 40%
 18 g Suiker

Aanwijzingen

1

De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen.

2

Van de sinaasappelen zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).

3

De sinaasappelen uitpersen.

4

De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.

5

Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.

6

Eieren breken en los kloppen met de massa.

7

Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.

8

Sinaasappelsap en zestes toevoegen.

9

De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.

10

Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.

11

Uit de oven even laten rusten en uitstorten op een rooster.

12

De cake in twee ronden versnijden.

13

Slagroom met 90gr. suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.

14

Bovenkant van de cake op plaatsen.

15

Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.

16

In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.

Sinaasappelcake in Catharina vormen