De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen.
Van de sinaasappelen zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).
De sinaasappelen uitpersen.
De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.
Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.
Eieren breken en los kloppen met de massa.
Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.
Sinaasappelsap en zestes toevoegen.
De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.
Uit de oven even laten rusten en uitstorten op een rooster.
De cake in twee ronden versnijden.
Slagroom met 90gr. suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.
Bovenkant van de cake op plaatsen.
Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.
In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De sinaasappelen een half uurtje in koud water wassen.
Van de sinaasappelen zestes snijden en fijn hakken (eventueel machinaal cutteren).
De sinaasappelen uitpersen.
De boter zacht maken in de microgolfoven en machinaal met de klopper crèmen.
Suiker toevoegen en verder kloppen tot de suiker mooi opgelost is.
Eieren breken en los kloppen met de massa.
Bloem, zout, bakpoeder zeven en onder het beslag mengen.
Sinaasappelsap en zestes toevoegen.
De Catharina vorm inboteren en 3/4 vullen met beslag.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 140°C. gedurende 60 minuten.
Uit de oven even laten rusten en uitstorten op een rooster.
De cake in twee ronden versnijden.
Slagroom met 90gr. suiker stijf kloppen en met de spuitzak op de bodem van de cake afspuiten.
Bovenkant van de cake op plaatsen.
Abricoter verwarmen en de bovenkant bestrijken.
In de koeling plaatsen, voorzichtig versnijden.