Scampi a la Willie

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd3 minutenTotale tijd5 minuten
 3,30 kg Scampi
 2,65 kg Room 20%
 14 ons Tomatenpuree
 14 fl oz Olie
 24 theelepel Lookteentje
 7 fl oz Gehakte peterselie
 pezo
1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen).

2

De look reinigen.

3

Scampi’s fruiten in de hete olie, look kort mee fruiten maar niet laten kleuren.

4

Room, tomatenpuree toevoegen en opwarmen, verder laten pruttelen tot de saus van rood naar oranje kleurt.

5

Afsmaken met peper en zout.

6

Juist voor serveren de gehakte peterselie onder roeren.

7

Serveren met stockbrood of ciabatta.

CategorieHACCP/Allergenen, Begrippen,

Ingrediënten

 3,30 kg Scampi
 2,65 kg Room 20%
 14 ons Tomatenpuree
 14 fl oz Olie
 24 theelepel Lookteentje
 7 fl oz Gehakte peterselie
 pezo

Aanwijzingen

1

De scampi’s ontdooien onder koud stromend water. Over de rug een snede maken en het zwarte darmkanaal verwijderen (niet pellen).

2

De look reinigen.

3

Scampi’s fruiten in de hete olie, look kort mee fruiten maar niet laten kleuren.

4

Room, tomatenpuree toevoegen en opwarmen, verder laten pruttelen tot de saus van rood naar oranje kleurt.

5

Afsmaken met peper en zout.

6

Juist voor serveren de gehakte peterselie onder roeren.

7

Serveren met stockbrood of ciabatta.

Notes

Scampi a la Willie