Savooisoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 0,17 theelepel Savooi
 0,67 gal Halfvolle melk
 25 g Soepballetjes
 8,33 g Aardappelen
 PeZo
 Water
1

Soepgroenten, kippenbouillon Knorr, aardappelen, melk en peper met heet water aan de kook brengen.

2

Savooien buitenste bladeren verwijderen, in vier snijdenen kern verwijderen.

3

4 savooien grof versnijden en aan de soep toevoegen wanneer ze heeft gekookt. De andere in fijne reepjes (julienne) snijden, met een beetje boter beetgaar stoven en afsmaken met pezo.

4

Als de groenten van de soep gaar zijn mixen, halfvolle melk toevoegen en afsmaken.

5

Verdeel de julienne van savooi in de potten, soepballetjes en even opkoken.

Garnituur:
6

Eventueel met ham of spek

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 0,17 theelepel Savooi
 0,67 gal Halfvolle melk
 25 g Soepballetjes
 8,33 g Aardappelen
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

Soepgroenten, kippenbouillon Knorr, aardappelen, melk en peper met heet water aan de kook brengen.

2

Savooien buitenste bladeren verwijderen, in vier snijdenen kern verwijderen.

3

4 savooien grof versnijden en aan de soep toevoegen wanneer ze heeft gekookt. De andere in fijne reepjes (julienne) snijden, met een beetje boter beetgaar stoven en afsmaken met pezo.

4

Als de groenten van de soep gaar zijn mixen, halfvolle melk toevoegen en afsmaken.

5

Verdeel de julienne van savooi in de potten, soepballetjes en even opkoken.

Garnituur:
6

Eventueel met ham of spek

Notes

Savooisoep