Schil de aardappelen machinaal, versnijd ze in gelijke stukken en spoelen in zuiver water.
Snij de savooien in vier, verwijder de harde kern, snij grof en was ze 2x in zuiver water.
Steam voor 14 minuten zodat ze bijna gaar zijn maar toch mooi groen blijven en maal fijn met de vleesmolen (of mixen).
Zet de melk en de boter apart op het vuur.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Klop de aardappelen fijn (batteur), voeg de savooien (fijngemalen), melk, kruiden toe en nogmaals goed mengen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
Voeg de gesmolten boter toe en meng verder, smaak nogmaals af.
Warm houden au bain-marie (door langdurig warm te houden verkleurt de puree naar grijs i.p.v. mooi groen).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen machinaal, versnijd ze in gelijke stukken en spoelen in zuiver water.
Snij de savooien in vier, verwijder de harde kern, snij grof en was ze 2x in zuiver water.
Steam voor 14 minuten zodat ze bijna gaar zijn maar toch mooi groen blijven en maal fijn met de vleesmolen (of mixen).
Zet de melk en de boter apart op het vuur.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Klop de aardappelen fijn (batteur), voeg de savooien (fijngemalen), melk, kruiden toe en nogmaals goed mengen (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
Voeg de gesmolten boter toe en meng verder, smaak nogmaals af.
Warm houden au bain-marie (door langdurig warm te houden verkleurt de puree naar grijs i.p.v. mooi groen).