Sabayon

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 2 personen:
 2 theelepel Eidooiers
 1 fl oz Suiker
 4 fl oz Witte wijn
 1 fl oz Marsala (Sicilie)
1

Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een kookpotje.

2

Voor de volgende grondstoffen moet je een half schaaltje van het gebroken ei gebruiken als maatbekertje.

3

Voeg de witte wijn en Marsala bij de dooier en roer even los met een klopper. Nu mag de suiker er onder geroerd worden.

4

Plaats het potje op het laagste vuurtje en blijf constant kloppen en draai het potje regelmatig rond. Til ook af en toe het potje op en voel met de hand onderaan of de bodem niet heet is (goed warm mag maar niet heet). Blijf kloppen tot de strepen van de klopper even blijven staan, het beslag 4-voudig verdubbeld en lauwwarm is.

5

Indien je vreest voor aanbranden/brokjes maak dan de sabayon au bain-marie.

6

Schenk in 2 glazen en serveer onmiddellijk.

7

Tip: Je kan de Marsala vervangen door Amaretto of de witte wijn/Marsala door kriekenbier.
Heel lekker met een bolletje vanille ijs onderaan in het glas met bovenop de sabayon.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 2 personen:
 2 theelepel Eidooiers
 1 fl oz Suiker
 4 fl oz Witte wijn
 1 fl oz Marsala (Sicilie)

Aanwijzingen

1

Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een kookpotje.

2

Voor de volgende grondstoffen moet je een half schaaltje van het gebroken ei gebruiken als maatbekertje.

3

Voeg de witte wijn en Marsala bij de dooier en roer even los met een klopper. Nu mag de suiker er onder geroerd worden.

4

Plaats het potje op het laagste vuurtje en blijf constant kloppen en draai het potje regelmatig rond. Til ook af en toe het potje op en voel met de hand onderaan of de bodem niet heet is (goed warm mag maar niet heet). Blijf kloppen tot de strepen van de klopper even blijven staan, het beslag 4-voudig verdubbeld en lauwwarm is.

5

Indien je vreest voor aanbranden/brokjes maak dan de sabayon au bain-marie.

6

Schenk in 2 glazen en serveer onmiddellijk.

7

Tip: Je kan de Marsala vervangen door Amaretto of de witte wijn/Marsala door kriekenbier.
Heel lekker met een bolletje vanille ijs onderaan in het glas met bovenop de sabayon.

Notes

Sabayon