Roomrijst met abrikozensaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 0,50 l Halfvolle melk
 65 g Dessertrijst Bosto
 57 g Suiker
 5 g Vanillesuiker Imperial
 250 g Slagroom 40%
 1,50 stokjes Gelatine 3gr.
 206 g Abrikozen
 20 g Suiker
De dag ervoor:
1

melk koken

2

dessertrijst toevoegen en omroeren.

3

gedurende het gaarkoken de rijst regelmatig omroeren.

4

als de dessertrijst gaar is de suiker vanillesuiker toevoegen.

5

even laten staan tot de suiker is opgelost.

6

laten afkoelen in een spoelbak met koud water.

7

in een zuivere emmer gieten, afdekken en in de koeling plaatsen.

De dag zelf:
8

Abrikozen afgieten en samen met 20gr.suiker gaarkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

9

Koelen in de koelkast.

10

Slagroom half opkloppen.

11

Gelatine weken in koud water, uitknijpen en smelten.

12

De gelatine met klopper onder de rijstmassa spatelen.

13

Nu de slagroom onder spatelen en met een kan verdelen over de potjes (regelmatig voorzichtig omroeren).

14

Laten opstijven in de koelkast.

15

De abrikozensaus voorzichtig bovenop gieten.

Garnituur:
16

rossas slagroom en een schijfje abrikoos.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 10 personen:
 0,50 l Halfvolle melk
 65 g Dessertrijst Bosto
 57 g Suiker
 5 g Vanillesuiker Imperial
 250 g Slagroom 40%
 1,50 stokjes Gelatine 3gr.
 206 g Abrikozen
 20 g Suiker

Aanwijzingen

De dag ervoor:
1

melk koken

2

dessertrijst toevoegen en omroeren.

3

gedurende het gaarkoken de rijst regelmatig omroeren.

4

als de dessertrijst gaar is de suiker vanillesuiker toevoegen.

5

even laten staan tot de suiker is opgelost.

6

laten afkoelen in een spoelbak met koud water.

7

in een zuivere emmer gieten, afdekken en in de koeling plaatsen.

De dag zelf:
8

Abrikozen afgieten en samen met 20gr.suiker gaarkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

9

Koelen in de koelkast.

10

Slagroom half opkloppen.

11

Gelatine weken in koud water, uitknijpen en smelten.

12

De gelatine met klopper onder de rijstmassa spatelen.

13

Nu de slagroom onder spatelen en met een kan verdelen over de potjes (regelmatig voorzichtig omroeren).

14

Laten opstijven in de koelkast.

15

De abrikozensaus voorzichtig bovenop gieten.

Garnituur:
16

rossas slagroom en een schijfje abrikoos.

Notes

Roomrijst met abrikozensaus