
2,25 kg Aardappelen
1,25 l Halfvolle melk
93,75 g Roux
313 g Gemalen kaas
0,38 fl oz Lookpasta
Nootmuskaat
pezo
1
Schil de aardappelen, wassen en in grote (2) stukken snijden.
2
Steam ze niet helemaal gaar (zoals voor gebakken aardappelen), laat ze afkoelen in de mandjes.
3
Snij schijven van 1cm. dik en schik ze overlappend in een gastronorm, ovenschotel.
4
Doe max. 3 lagen bovenop elkaar en blijf 2 cm. van de rand.
5
Maak een vloeibare bechamelsaus (zie sauzen) met lookpasta (zie allerlei), giet over de aardappelschijfjes (niet volledig onder zetten).
6
Bestrooi met de gemalen kaas (volledig dicht strooien, bechamel niet zichtbaar).
7
Afbakken (kleuren) 175°C gedurende 25 minuten.
CategorieAardappelgerechtenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Soja
Ingrediënten
2,25 kg Aardappelen
1,25 l Halfvolle melk
93,75 g Roux
313 g Gemalen kaas
0,38 fl oz Lookpasta
Nootmuskaat
pezo