Rode vruchten saus (coulis)

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 1 l:
 1 kg Rode vruchten mengeling dv.
 250 g Suiker
 2,50 gals Rode wijn
1

Zet rode vruchten, rode wijn en suiker op het vuur en breng aan de kook (pruttelen). Zodra het 5 min. pruttelt door een puntzeef passeren en goed uitduwen.

2

Snel afkoelen en afgedekt in de koeling plaatsen.

3

Tip: Je kan de rode vruchten vervangen door alleen frambozen of aardbeien.

4

De wijn kan je ook gewoon weg laten volgens wens.

5

Lekker bij melkdesserts, ijs, cocktails, limonade of vruchtendranken.

Ingrediënten

Per 1 l:
 1 kg Rode vruchten mengeling dv.
 250 g Suiker
 2,50 gals Rode wijn

Aanwijzingen

1

Zet rode vruchten, rode wijn en suiker op het vuur en breng aan de kook (pruttelen). Zodra het 5 min. pruttelt door een puntzeef passeren en goed uitduwen.

2

Snel afkoelen en afgedekt in de koeling plaatsen.

3

Tip: Je kan de rode vruchten vervangen door alleen frambozen of aardbeien.

4

De wijn kan je ook gewoon weg laten volgens wens.

5

Lekker bij melkdesserts, ijs, cocktails, limonade of vruchtendranken.

Notes

Rode vruchten saus (coulis)