Rode biet zoetzuur

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,25 kg Verse rode biet
 1 fl oz Lookpasta
 200 g Suiker
 2,50 gals Azijn
 0,40 l Kookvocht rode biet
 15 cm Rozemarijn takje
 8 stokjes Laurier
1

Verwijder de bovenkant en onderkant van de rode biet en goed wassen in koud water.

2

Doe de rode biet, 200gr. suiker en 1 citroen in de helft gesneden in een ruime kookpot.

3

Plaats bovenop een bord zodat ze onder blijven en breng aan de kook.

4

Zodra het kookt op een lager vuurtje zetten en gaar laten pruttelen (ong. 1 uur naargelang de grootte).

5

Vervolgens de pot met de rode bieten in een spoelbak met koud water plaatsen zodat ze snel kunnen afkoelen.

6

Schil de rode bieten en snij ze in schijven van ong. 1cm dik (ev. geribbeld), doe ze in een goed afsluitbare bokaal of emmer met de laurier,rozemarijn en lookpasta.

7

Neem 0,4l. kookvocht van de rode biet, 200gr. suiker en azijn tot de suiker volledig is opgelost. Laat een beetje afkoelen en giet dan bovenop de rode biet.

8

Plaats bovenop een plastiek folietje en sluit af met een deksel.

9

Laat verder afkoelen in de koelkast en laat tenminste 10 dagen trekken.

Categorie

Ingrediënten

 1,25 kg Verse rode biet
 1 fl oz Lookpasta
 200 g Suiker
 2,50 gals Azijn
 0,40 l Kookvocht rode biet
 15 cm Rozemarijn takje
 8 stokjes Laurier

Aanwijzingen

1

Verwijder de bovenkant en onderkant van de rode biet en goed wassen in koud water.

2

Doe de rode biet, 200gr. suiker en 1 citroen in de helft gesneden in een ruime kookpot.

3

Plaats bovenop een bord zodat ze onder blijven en breng aan de kook.

4

Zodra het kookt op een lager vuurtje zetten en gaar laten pruttelen (ong. 1 uur naargelang de grootte).

5

Vervolgens de pot met de rode bieten in een spoelbak met koud water plaatsen zodat ze snel kunnen afkoelen.

6

Schil de rode bieten en snij ze in schijven van ong. 1cm dik (ev. geribbeld), doe ze in een goed afsluitbare bokaal of emmer met de laurier,rozemarijn en lookpasta.

7

Neem 0,4l. kookvocht van de rode biet, 200gr. suiker en azijn tot de suiker volledig is opgelost. Laat een beetje afkoelen en giet dan bovenop de rode biet.

8

Plaats bovenop een plastiek folietje en sluit af met een deksel.

9

Laat verder afkoelen in de koelkast en laat tenminste 10 dagen trekken.

Notes

Rode biet zoetzuur