Rijstgriesmeel met noordkrieken

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 1,13 l Halfvolle melk
 79 g Suiker
 124 g Soubry rijstgriesmeel
 0,13 snufje Noordkrieken 2,650gr.
 5 g Vanillepudding Imperial
 25 g Slagroom 40%
 12,50 g Vanillesuiker
 63 g Slagroom 40%
 8 g Suiker
1

De dag ervoor het sap van de noordkrieken afgieten en een kleine hoeveelheid af nemen voor de puddingpoeder in op te lossen.

2

Het overige met de suiker koken, binden met de opgeloste puddingpoeder en even laten doorkoken.

3

Van het vuur de krieken onder mengen en laten afkoelen.

4

Melk koken, regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

5

Als de melk kookt het vuur lager zetten en al roerend met de klopper de rijstgriesmeel onder strooien.

6

Lichtjes aan de kook brengen al roerend, een hoeveelheid af nemen voor de diëten (mengen met diëetsuiker).

7

De gewone suiker onder de massa roeren en de potjes 1cm. van de rand vullen.

8

Laten afkoelen en in de koeling plaatsen.

9

Eventueel afwerken met slagroom.

Tip:
10

Je kan de rijstgriesmeel vervangen door tarwegriesmeel (minder korrelig) 94gr./l. melk.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 1,13 l Halfvolle melk
 79 g Suiker
 124 g Soubry rijstgriesmeel
 0,13 snufje Noordkrieken 2,650gr.
 5 g Vanillepudding Imperial
 25 g Slagroom 40%
 12,50 g Vanillesuiker
 63 g Slagroom 40%
 8 g Suiker

Aanwijzingen

1

De dag ervoor het sap van de noordkrieken afgieten en een kleine hoeveelheid af nemen voor de puddingpoeder in op te lossen.

2

Het overige met de suiker koken, binden met de opgeloste puddingpoeder en even laten doorkoken.

3

Van het vuur de krieken onder mengen en laten afkoelen.

4

Melk koken, regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

5

Als de melk kookt het vuur lager zetten en al roerend met de klopper de rijstgriesmeel onder strooien.

6

Lichtjes aan de kook brengen al roerend, een hoeveelheid af nemen voor de diëten (mengen met diëetsuiker).

7

De gewone suiker onder de massa roeren en de potjes 1cm. van de rand vullen.

8

Laten afkoelen en in de koeling plaatsen.

9

Eventueel afwerken met slagroom.

Tip:
10

Je kan de rijstgriesmeel vervangen door tarwegriesmeel (minder korrelig) 94gr./l. melk.

Rijstgriesmeel met noordkrieken