Quiches met gerookte zalm en garnalen

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
OPGELET: Ingrediënten zijn per quiche!!!
 Bloem
 Halfvolle melk
 Gist vers of gedroogd
 zout
 Melkerijboter
 ei
 Melkerijboter
 Halfvolle melk
 eieren
 eidooier
 Garnalen
 Broccoliroosjes dv.
 Dille
 Walnoten
 Gemalen kaas 30% vet
 Gerookte zalm
 Roquefort
 Room 20%
 pezo
1

Strooi de diepvries bladspinazie in een mand voor de steamer, steam voor 8 min. tot deze ontdooid is maar niet (grijs) gaar is.

2

Duw met een tweede mand bovenop de spinazie het teveel aan vocht er uit, afsmaken met pezo en muskaatnoot.

3

Bereid een bechamelsaus (zie sauzen) van 13L. melk.

4

Portioneer de koolvis (diepvriesvis eerst ontdooien).

5

Bedek de bodem van een gastronormplaat met een laag spinazie, schik hierop dicht bij elkaar de koolvis.

6

Overgiet met behulp van een schenkkan de bechamel over de stukken vis (gehele schotel) en strooi dicht met de gemalen kaas.

7

Afbakken op 180°C gedurende 30 minuten.

8

Serveren met aardappelpuree of duchesse aardappelen.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

OPGELET: Ingrediënten zijn per quiche!!!
 Bloem
 Halfvolle melk
 Gist vers of gedroogd
 zout
 Melkerijboter
 ei
 Melkerijboter
 Halfvolle melk
 eieren
 eidooier
 Garnalen
 Broccoliroosjes dv.
 Dille
 Walnoten
 Gemalen kaas 30% vet
 Gerookte zalm
 Roquefort
 Room 20%
 pezo

Aanwijzingen

1

Strooi de diepvries bladspinazie in een mand voor de steamer, steam voor 8 min. tot deze ontdooid is maar niet (grijs) gaar is.

2

Duw met een tweede mand bovenop de spinazie het teveel aan vocht er uit, afsmaken met pezo en muskaatnoot.

3

Bereid een bechamelsaus (zie sauzen) van 13L. melk.

4

Portioneer de koolvis (diepvriesvis eerst ontdooien).

5

Bedek de bodem van een gastronormplaat met een laag spinazie, schik hierop dicht bij elkaar de koolvis.

6

Overgiet met behulp van een schenkkan de bechamel over de stukken vis (gehele schotel) en strooi dicht met de gemalen kaas.

7

Afbakken op 180°C gedurende 30 minuten.

8

Serveren met aardappelpuree of duchesse aardappelen.

Quiches met gerookte zalm en garnalen