Pralinepudding

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 79 g Vanillepuding Imperial
 1,13 l Halfvolle melk
 68 g Kristalsuiker
 84 g Praline PRA-CLAS660 Callebaut
 28 g Chocolade puur callets
 63 g Slagroom 40%
 8 g Kristalsuiker
1

1 Liter melk aan de kook brengen.

2

Wanneer de melk kookt de vanillepudding machinaal in 1,25dl. melk oplossen.

3

Al kloppend op de kokende melk gieten en even laten doorkoken.

4

De suiker toevoegen en omroeren tot de suiker is opgelost.

5

Van het vuur de chocolade/pralinepasta onder roeren, onmiddellijk verdelen over de potjes.

Afwerking:
6

de slagroom met de suiker opkloppen en een rossas op de pudding spuiten, chocolade garnituur of hagelslag bovenop.

Tip:
7

je kan de praline/chocolade vervangen door Nutella 100gr.p/l melk.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 79 g Vanillepuding Imperial
 1,13 l Halfvolle melk
 68 g Kristalsuiker
 84 g Praline PRA-CLAS660 Callebaut
 28 g Chocolade puur callets
 63 g Slagroom 40%
 8 g Kristalsuiker

Aanwijzingen

1

1 Liter melk aan de kook brengen.

2

Wanneer de melk kookt de vanillepudding machinaal in 1,25dl. melk oplossen.

3

Al kloppend op de kokende melk gieten en even laten doorkoken.

4

De suiker toevoegen en omroeren tot de suiker is opgelost.

5

Van het vuur de chocolade/pralinepasta onder roeren, onmiddellijk verdelen over de potjes.

Afwerking:
6

de slagroom met de suiker opkloppen en een rossas op de pudding spuiten, chocolade garnituur of hagelslag bovenop.

Tip:
7

je kan de praline/chocolade vervangen door Nutella 100gr.p/l melk.

Notes

Pralinepudding