Pompoensoep met courgette

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 333 g Pompoenblokjes dv.
 467 g OF: pompoen vers
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 5,86 g Vermicelli
 25 g Soepballetjes dv.
 0,20 theelepel Courgette
 Gehakte peterselie dv.
 PeZo
 Water
1

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Indien je verse pompoen gebruikt eerst schillen, pitten verwijderen en in grove stukken snijden.

3

Zodra de soep kookt de pompoen toevoegen.

4

De courgetten met schil in blokjes (5cm.) snijden, lichtjes stoven in een weinig olie en kruiden met pezo.

5

Soep mixen, afsmaken met pezo en de vermicelli toevoegen, als de vermicelli gaar is (10 min.) de gestoofde courgettes even laten opwarmen in de soep.

Garnituur:
6

Gehakte peterselie en soepballetjes.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten oranje dv.
 333 g Pompoenblokjes dv.
 467 g OF: pompoen vers
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 5,86 g Vermicelli
 25 g Soepballetjes dv.
 0,20 theelepel Courgette
 Gehakte peterselie dv.
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Indien je verse pompoen gebruikt eerst schillen, pitten verwijderen en in grove stukken snijden.

3

Zodra de soep kookt de pompoen toevoegen.

4

De courgetten met schil in blokjes (5cm.) snijden, lichtjes stoven in een weinig olie en kruiden met pezo.

5

Soep mixen, afsmaken met pezo en de vermicelli toevoegen, als de vermicelli gaar is (10 min.) de gestoofde courgettes even laten opwarmen in de soep.

Garnituur:
6

Gehakte peterselie en soepballetjes.

Notes

Pompoensoep met courgette