Pilaw rijst

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 minKooktijd1 minTotale tijd2 minuten
 750 g Rijst long grain parboiled
 250 g Grote uien
 0,38 theelepel Wortelen
 1,25 theelepel Laurier
 31,25 g Kippenbouillon Knorr
 1,28 l Water
 pezo
1

Water, wortel, uien, laurier, peper en kippenbouillon laten trekken tot de groenten gaar zijn.

2

40 minuten voor serveren, de rijst in een ruime kookpot doen en de bouillon door een zeef opgieten.

3

Met deksel er op aan de kook brengen.

4

Regelmatig omroeren tot de rijst kookt.

5

Zodra de rijst kookt het vuur lager zetten en de rijst laten garen.

6

Eventueel controleren op aanzetten onderaan zo nodig verder laten garen op de warmplaat met rooster er onder.

7

Losroeren en serveren.

CategorieHACCP/AllergenenDieetbeperking

Ingrediënten

 750 g Rijst long grain parboiled
 250 g Grote uien
 0,38 theelepel Wortelen
 1,25 theelepel Laurier
 31,25 g Kippenbouillon Knorr
 1,28 l Water
 pezo

Aanwijzingen

1

Water, wortel, uien, laurier, peper en kippenbouillon laten trekken tot de groenten gaar zijn.

2

40 minuten voor serveren, de rijst in een ruime kookpot doen en de bouillon door een zeef opgieten.

3

Met deksel er op aan de kook brengen.

4

Regelmatig omroeren tot de rijst kookt.

5

Zodra de rijst kookt het vuur lager zetten en de rijst laten garen.

6

Eventueel controleren op aanzetten onderaan zo nodig verder laten garen op de warmplaat met rooster er onder.

7

Losroeren en serveren.

Notes

Pilaw rijst