Perenmousse

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 30 g Gepocheerde peren  netto
 1,50 gals Perensiroop
 2,50 theelepel Eidooiers
 44 g Suiker
 1,60 stokjes Gelatine 3gr.
 1,90 gals Slagroom 40%
 0,75 stokje Gelatine
1

Minstens een dag voordien de peren pocheren (zie: gepocheerde peer met amandelen). Eventueel peren uit blik maar dan minder suiker gebruiken.

2

De gelatine laten weken in koud water.

3

De peren ontdoen van steel en klokhuis, afwegen en mixen.

4

Slagroom met 14gr. suiker half opkloppen en in de koeling plaatsen.

5

Scheid de dooiers van de eiwitten en doe ze in een ruime pot, voeg 1.5dl. perensiroop en de overige suiker toe.

6

Op een laag vuurtje (of au bain-marie) opkloppen tot een luchtige sabayon, gelatine uitknijpen, smelten en druppelsgewijs onder de sabayon roeren.

7

Laat de sabayon wat afkoelen en spatel deze onder de puree van peer.

8

Spatel met een klopper deze massa onder de slagroom en doe in potjes.

9

Laat opstijven in de koelkast.

10

Warm een ½ dl. perensap op (van 1,3dl. siroop).

11

Week 3/4 blaadje gelatine gedurende 10 minuten in koud water, uitknijpen en laat smelten in het opgewarmde perensap.

12

Roer onder het koude perensap en schenk bovenop de perenmousse een kleine hoeveelheid (even het potje rond draaien zodat het mooi verdeeld is). Laat opstijven in de koelkast.

13

Afwerken met een rossas slagroom en spuit (met knijpfles of papieren spuitzakje) een streepje ganache bovenop (lauw aanbrengen).
(Ganache = weinig melk koken, (van het vuur) chocolade onder spatelen)

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 30 g Gepocheerde peren  netto
 1,50 gals Perensiroop
 2,50 theelepel Eidooiers
 44 g Suiker
 1,60 stokjes Gelatine 3gr.
 1,90 gals Slagroom 40%
 0,75 stokje Gelatine

Aanwijzingen

1

Minstens een dag voordien de peren pocheren (zie: gepocheerde peer met amandelen). Eventueel peren uit blik maar dan minder suiker gebruiken.

2

De gelatine laten weken in koud water.

3

De peren ontdoen van steel en klokhuis, afwegen en mixen.

4

Slagroom met 14gr. suiker half opkloppen en in de koeling plaatsen.

5

Scheid de dooiers van de eiwitten en doe ze in een ruime pot, voeg 1.5dl. perensiroop en de overige suiker toe.

6

Op een laag vuurtje (of au bain-marie) opkloppen tot een luchtige sabayon, gelatine uitknijpen, smelten en druppelsgewijs onder de sabayon roeren.

7

Laat de sabayon wat afkoelen en spatel deze onder de puree van peer.

8

Spatel met een klopper deze massa onder de slagroom en doe in potjes.

9

Laat opstijven in de koelkast.

10

Warm een ½ dl. perensap op (van 1,3dl. siroop).

11

Week 3/4 blaadje gelatine gedurende 10 minuten in koud water, uitknijpen en laat smelten in het opgewarmde perensap.

12

Roer onder het koude perensap en schenk bovenop de perenmousse een kleine hoeveelheid (even het potje rond draaien zodat het mooi verdeeld is). Laat opstijven in de koelkast.

13

Afwerken met een rossas slagroom en spuit (met knijpfles of papieren spuitzakje) een streepje ganache bovenop (lauw aanbrengen).
(Ganache = weinig melk koken, (van het vuur) chocolade onder spatelen)

Notes

Perenmousse