Penne met rode pesto en mozarella

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 310 g Half zongedroogde tomaten op olie
 25,71 g Pijnboompitten
 30,86 g Parmezaanse kaas
 0,14 ons Sambal
 1 fl oz Ketchup
Penne
 710 g Penne
 450 g Mozarella netto
 570 g Courgette
 570 g Kerstomaatjes
 42,86 g Pijnboompitten
 1,40 gals Room 20%
 0,70 gal Olijfolie
 pezo
1

Bereid de pesto [zie allerlei, pesto van half-zongedroogde tomaten] dit kan al enkele dagen eerder en bewaar goed afgedekt in de koelkast.

2

Kook de penne in gezouten water met een scheut olie iets harder dan “beetgaar”, spoel onmiddellijk af onder koud stromend water tot die volledig is afgekoeld.

3

Was de kerstomaten en de courgette.

4

Halveer de tomaatjes en snij de courgette in dobbelsteentjes van 1x1 cm.

5

Spoel de mozarella af en snij in bokjes van 1x1 cm.

6

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete pan zonder vetstof, dit gaat zeer snel en stort uit op een groot bord [om verder roosteren/verbranden te voorkomen].

7

Verhit de ruime pan met helft van de olijfolie, bak kort de courgette, vervolgens de halve kerstomaatjes en afsmaken. Schep uit in 2 gastronorm platen.

8

Doe de rest van de olijfolie in de hete pan en bak de pasta kort aan tot die warm is. Voeg de pesto/room toe en roer om. Doe de groenten er opnieuw bij en smaak af met pezo.

9

Verdeel over de gastronorm platen en dek af met deksel. Verwarmen in de combisteamer op 130 C met 20% vocht gedurende 10 minuten.

10

Serveer apart de mozarella blokjes.

Tip:
11

X-tra lekker met een beetje [geraspte] Parmezaanse schilfers.

12

(Allergenen nog niet definitief gekend)

Ingrediënten

 310 g Half zongedroogde tomaten op olie
 25,71 g Pijnboompitten
 30,86 g Parmezaanse kaas
 0,14 ons Sambal
 1 fl oz Ketchup
Penne
 710 g Penne
 450 g Mozarella netto
 570 g Courgette
 570 g Kerstomaatjes
 42,86 g Pijnboompitten
 1,40 gals Room 20%
 0,70 gal Olijfolie
 pezo

Aanwijzingen

1

Bereid de pesto [zie allerlei, pesto van half-zongedroogde tomaten] dit kan al enkele dagen eerder en bewaar goed afgedekt in de koelkast.

2

Kook de penne in gezouten water met een scheut olie iets harder dan “beetgaar”, spoel onmiddellijk af onder koud stromend water tot die volledig is afgekoeld.

3

Was de kerstomaten en de courgette.

4

Halveer de tomaatjes en snij de courgette in dobbelsteentjes van 1x1 cm.

5

Spoel de mozarella af en snij in bokjes van 1x1 cm.

6

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een hete pan zonder vetstof, dit gaat zeer snel en stort uit op een groot bord [om verder roosteren/verbranden te voorkomen].

7

Verhit de ruime pan met helft van de olijfolie, bak kort de courgette, vervolgens de halve kerstomaatjes en afsmaken. Schep uit in 2 gastronorm platen.

8

Doe de rest van de olijfolie in de hete pan en bak de pasta kort aan tot die warm is. Voeg de pesto/room toe en roer om. Doe de groenten er opnieuw bij en smaak af met pezo.

9

Verdeel over de gastronorm platen en dek af met deksel. Verwarmen in de combisteamer op 130 C met 20% vocht gedurende 10 minuten.

10

Serveer apart de mozarella blokjes.

Tip:
11

X-tra lekker met een beetje [geraspte] Parmezaanse schilfers.

12

(Allergenen nog niet definitief gekend)

Notes

Penne met rode pesto en mozarella