Pannenkoeken

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 25 stuks:
 1 l Halfvolle melk
 500 g Bloem
 90 g Suiker
 10 g Vanillesuiker Imperial
 0,25 ons Kaneel
 10 theelepel Eieren
 150 g Melkerijboter
 Zout
 Olie  (om te bakken)
1

1 Dag voordien beslag maken en in de koeling bewaren.

2

Boter smelten, bloem zeven.

3

Melk, vanillesuiker, suiker, kaneel, zout, eieren en bloem machinaal los kloppen.

4

Klopper traag laten draaien en de gesmolten boter toevoegen.

5

Uit de koeling het beslag omroeren.

6

Pan goed verhitten en insmeren met olie.

7

Pannenkoeken bakken, eventueel na een aantal stuks gebakken nogmaals insmeren met olie.

8

Indien nodig opwarmen afgedekt met zilverpapier in de oven op 150°C of in   combisteamer per 25st.(niet afgedekt) oven 125°C /10 vocht 7min.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 25 stuks:
 1 l Halfvolle melk
 500 g Bloem
 90 g Suiker
 10 g Vanillesuiker Imperial
 0,25 ons Kaneel
 10 theelepel Eieren
 150 g Melkerijboter
 Zout
 Olie  (om te bakken)

Aanwijzingen

1

1 Dag voordien beslag maken en in de koeling bewaren.

2

Boter smelten, bloem zeven.

3

Melk, vanillesuiker, suiker, kaneel, zout, eieren en bloem machinaal los kloppen.

4

Klopper traag laten draaien en de gesmolten boter toevoegen.

5

Uit de koeling het beslag omroeren.

6

Pan goed verhitten en insmeren met olie.

7

Pannenkoeken bakken, eventueel na een aantal stuks gebakken nogmaals insmeren met olie.

8

Indien nodig opwarmen afgedekt met zilverpapier in de oven op 150°C of in   combisteamer per 25st.(niet afgedekt) oven 125°C /10 vocht 7min.

Notes

Pannenkoeken