Oosters vleesbrood

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,25 kg Kalfsgehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,50 theelepel Eieren
 0,50 fl oz Lookpasta
 44 g Paprika   netto
 44 g Courgette   netto
 7 g Courgette   netto
 1 ons Sambal
1

Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.

2

Kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta goed mengen.

3

Koriander, paprika en courgette onder mengen.

4

Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).

5

Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).

6

Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.

7

Met de handen en koud water het vleesbrood vormen en scheuren dicht smeren.

8

Afbakken op 165°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 65°C.).

9

Even warm laten rusten en versnijden.

10

Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

 1,25 kg Kalfsgehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,50 theelepel Eieren
 0,50 fl oz Lookpasta
 44 g Paprika   netto
 44 g Courgette   netto
 7 g Courgette   netto
 1 ons Sambal

Aanwijzingen

1

Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.

2

Kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta goed mengen.

3

Koriander, paprika en courgette onder mengen.

4

Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).

5

Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).

6

Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.

7

Met de handen en koud water het vleesbrood vormen en scheuren dicht smeren.

8

Afbakken op 165°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 65°C.).

9

Even warm laten rusten en versnijden.

10

Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.

Notes

Oosters vleesbrood