Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.
Kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta goed mengen.
Koriander, paprika en courgette onder mengen.
Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).
Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).
Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.
Met de handen en koud water het vleesbrood vormen en scheuren dicht smeren.
Afbakken op 165°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 65°C.).
Even warm laten rusten en versnijden.
Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.
Kalfsgehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta goed mengen.
Koriander, paprika en courgette onder mengen.
Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).
Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).
Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.
Met de handen en koud water het vleesbrood vormen en scheuren dicht smeren.
Afbakken op 165°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 65°C.).
Even warm laten rusten en versnijden.
Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.