Moussaka

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,14 kg Lamsgehakt (met varken)
 714 g Aubergine
 0,25 fl oz Kaneel
 342 g Aardappelen 3x8kg.
 1,14 l Melk
 700 g Tomatenblokjes blik
 714 g Uien
 0,50 fl oz Lookpasta
 0,50 fl oz Oregano
 357 g Gemalen kaas 40%
 14,28 g Aardappelzetmeel
 28,57 g Kippenbouillon Knorr
 343 g Tomatenpuree 3x800gr.
 Water
 PeZo
1

Aardappelen schillen, in plakken snijden van 1cm. en beetgaar steamen ( 15 minuten).

2

Aubergines wassen, in de lengte snijden 1cm. dik, bestrooien met zout en een half uur laten trekken.

3

Afspoelen, droog deppen, goudbruin bakken in hete olie en laten uitlekken op papier.

4

De uien reinigen en fijn versnipperen.

5

Stoof het lamsgehakt fijn (verkruimelen) in een braadpan zonder vetstof, uien toevoegen en mee stoven.

6

Voeg de fijn gehakte oregano, kaneel, kippenbouillon, lookpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree toe en even omroeren.

7

Blussen met een weinig water en de saus gaar laten pruttelen.

8

Los het aardappelzetmeel op in een weinig water en bind de saus.

9

Bereid een bechamel van 8L. melk (zie bechamelsaus).

10

Bestrijk een ovenschotel met boter en vul aan volgens schema.

Volgorde van boven naar beneden:
11

- gemalen kaas
- bechamel
- aardappelen
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aardappelen

12

Afbakken op 175°C gedurende 40 minuten.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

 1,14 kg Lamsgehakt (met varken)
 714 g Aubergine
 0,25 fl oz Kaneel
 342 g Aardappelen 3x8kg.
 1,14 l Melk
 700 g Tomatenblokjes blik
 714 g Uien
 0,50 fl oz Lookpasta
 0,50 fl oz Oregano
 357 g Gemalen kaas 40%
 14,28 g Aardappelzetmeel
 28,57 g Kippenbouillon Knorr
 343 g Tomatenpuree 3x800gr.
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Aardappelen schillen, in plakken snijden van 1cm. en beetgaar steamen ( 15 minuten).

2

Aubergines wassen, in de lengte snijden 1cm. dik, bestrooien met zout en een half uur laten trekken.

3

Afspoelen, droog deppen, goudbruin bakken in hete olie en laten uitlekken op papier.

4

De uien reinigen en fijn versnipperen.

5

Stoof het lamsgehakt fijn (verkruimelen) in een braadpan zonder vetstof, uien toevoegen en mee stoven.

6

Voeg de fijn gehakte oregano, kaneel, kippenbouillon, lookpasta, tomatenblokjes, tomatenpuree toe en even omroeren.

7

Blussen met een weinig water en de saus gaar laten pruttelen.

8

Los het aardappelzetmeel op in een weinig water en bind de saus.

9

Bereid een bechamel van 8L. melk (zie bechamelsaus).

10

Bestrijk een ovenschotel met boter en vul aan volgens schema.

Volgorde van boven naar beneden:
11

- gemalen kaas
- bechamel
- aardappelen
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aubergine
- lams/tomatensaus
- aardappelen

12

Afbakken op 175°C gedurende 40 minuten.

Moussaka