Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.
Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.
Spoel ze 3 maal.
Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.
Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).
Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.
Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimt de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).
Onmiddellijk serveren met brood of frieten.
Man: 1,3kg. per persoon.
Vrouw: 1,1kg per persoon.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.
Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.
Spoel ze 3 maal.
Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.
Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).
Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.
Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimt de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).
Onmiddellijk serveren met brood of frieten.
Man: 1,3kg. per persoon.
Vrouw: 1,1kg per persoon.