Mosselen natuur

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd8 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd18 minuten
 11 kg Mosselen gekuisd
 1,40 kg Soepselder netto
 1,40 kg Grote uien netto
 4 gals Witte wijn
 600 g Mayonaise De Vos Lemmens
 80 g Mosterd De Vos Lemmens
 60 g Azijn
 120 g Plat water
 8 pond Currypoeder
Saus:
1

Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.

Mosselen:
2

Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.

3

Spoel ze 3 maal.

4

Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.

5

Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).

6

Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.

7

Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimt de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).

8

Onmiddellijk serveren met brood of frieten.

Tip:
9

Man: 1,3kg. per persoon.
Vrouw: 1,1kg per persoon.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

 11 kg Mosselen gekuisd
 1,40 kg Soepselder netto
 1,40 kg Grote uien netto
 4 gals Witte wijn
 600 g Mayonaise De Vos Lemmens
 80 g Mosterd De Vos Lemmens
 60 g Azijn
 120 g Plat water
 8 pond Currypoeder

Aanwijzingen

Saus:
1

Meng mayonaise, mosterd, currypoeder, azijn en water onder elkaar en plaats in de koelkast.

Mosselen:
2

Leg de mosselen in een spoelbak met koud water, verwijder baard en pokken.

3

Spoel ze 3 maal.

4

Reinig de selder (enkel de stengels gebruiken) en ui en versnijd ze fijn, het is belangrijk van ze fijn te snijden omdat ze gaar moeten zijn op 5 à 10 min.

5

Verdeel de mosselen in de potten 1,1kg. p/p max. per twee (indien te veel duurt het te lang voor alle mosselen gaar zijn en worden ze korrelig/taai).

6

Verdeel de groenten bovenop, peper van de molen, snuifje zout en een scheutje witte wijn.

7

Plaats op een hoog vuur met deksel, zodra het vocht een beetje opschuimt de mosselen even opschudden en opnieuw laten opschuimen (klaar op 5 à 10min).

8

Onmiddellijk serveren met brood of frieten.

Tip:
9

Man: 1,3kg. per persoon.
Vrouw: 1,1kg per persoon.

Notes

Mosselen natuur