Mokkapudding

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 1,25 l Halfvolle melk
 6,25 g Oploskoffie nescafé
 112,50 g Suiker
 81 g Pudding Imperial
 0,60 gal Slagroom 40%
 8 g Suiker
1

1 Liter melk aan de kook brengen, 2,5dl. melk machinaal met de vanillepudding en oploskoffie klontervrij kloppen.

2

De klontervrije massa onder de kokende melk kloppen, laten binden en even al roerend laten doorkoken.
(Een hoeveelheid afnemen voor de diëten ong. 2dl., de diëetsuiker onder roeren en verdelen).

3

Suiker bij de pudding doen, stevig los roeren tot de suiker geheel is opgelost.

4

Verdelen met een schenkkan in de potjes.

5

Even aan de kant laten afkoelen tot ze lauw zijn, dan in de koeling plaatsen.

Afwerking:
6

slagroom opkloppen met de suiker en op de koude pudding spuiten, gecarameliseerde hazelnoot bovenop.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 10 personen:
 1,25 l Halfvolle melk
 6,25 g Oploskoffie nescafé
 112,50 g Suiker
 81 g Pudding Imperial
 0,60 gal Slagroom 40%
 8 g Suiker

Aanwijzingen

1

1 Liter melk aan de kook brengen, 2,5dl. melk machinaal met de vanillepudding en oploskoffie klontervrij kloppen.

2

De klontervrije massa onder de kokende melk kloppen, laten binden en even al roerend laten doorkoken.
(Een hoeveelheid afnemen voor de diëten ong. 2dl., de diëetsuiker onder roeren en verdelen).

3

Suiker bij de pudding doen, stevig los roeren tot de suiker geheel is opgelost.

4

Verdelen met een schenkkan in de potjes.

5

Even aan de kant laten afkoelen tot ze lauw zijn, dan in de koeling plaatsen.

Afwerking:
6

slagroom opkloppen met de suiker en op de koude pudding spuiten, gecarameliseerde hazelnoot bovenop.

Notes

Mokkapudding