Moelleux

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 12 personen:
 350 g Chocolade puur Callebaut
 250 g Melkerijboter
 5 theelepel Ei
 5 theelepel Eidooier
 125 g Suiker
1

Chocolade smelten en boter smelten, deze twee mengen.

2

Ei, eidooier en suiker wit kloppen.

3

De boter chocolade massa onder de eieren spatelen.

4

Als laatst de bloem voorzichtig onder spatelen.

5

Vormen chemiseren met boter en bloem.

6

Maximum voor 2/3 vullen en kort afbakken op 170°C, het midden van de moulleux moet lopend blijven.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 12 personen:
 350 g Chocolade puur Callebaut
 250 g Melkerijboter
 5 theelepel Ei
 5 theelepel Eidooier
 125 g Suiker

Aanwijzingen

1

Chocolade smelten en boter smelten, deze twee mengen.

2

Ei, eidooier en suiker wit kloppen.

3

De boter chocolade massa onder de eieren spatelen.

4

Als laatst de bloem voorzichtig onder spatelen.

5

Vormen chemiseren met boter en bloem.

6

Maximum voor 2/3 vullen en kort afbakken op 170°C, het midden van de moulleux moet lopend blijven.

Notes

Moelleux