Mini koffiekoek met kaneel

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 20 stuks:
 93 g Bloem
 54 g Halfvolle melk
 3,30 g Gist (gedroogd)
 2 g Zout
 77 g Melkerijboter
 0,25 theelepel Ei
 54 g Maïzena
 Rozijnen
 beetje Kaneel
1

De dag voordien: bereid een banketbakkersroom van 1l. melk (zie desserts).

2

Maak de boter zacht en meng alle grondstoffen onder elkaar, rol in plastiek folie en plaats even in de koelkast (deeg iets vaster).

3

Strooi bloem op de tafel en rol dun uit, hoog = 30 cm., breedte geen belang.

4

Klop de banketbakkersroom los en bestrijk het deeg (met paletmes) 2mm. dik, onderaan een strook van 2 cm. van links naar rechts vrij laten.

5

Bestrooi met rozijnen (naar wens/kan ook zonder) en kaneel.

6

Bestrijk de strook onderaan met een los geklopt ei.

7

Rol voorzichtig op van boven naar beneden, snij nu de rol in schijven van 2cm. dik.

8

Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.

9

Plaats op de bakplaat, bestrijk bovenaan met losgeklopt ei en laat 20 minuten rusten.

10

Bak af op 175°C ong. 15 minuten.

11

Laat kort afkoelen op de bakplaat daarna op een rooster, bestrijk met fondant (suikerpasta).

12

Kort, koel bewaren.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , , ,

Ingrediënten

Per 20 stuks:
 93 g Bloem
 54 g Halfvolle melk
 3,30 g Gist (gedroogd)
 2 g Zout
 77 g Melkerijboter
 0,25 theelepel Ei
 54 g Maïzena
 Rozijnen
 beetje Kaneel

Aanwijzingen

1

De dag voordien: bereid een banketbakkersroom van 1l. melk (zie desserts).

2

Maak de boter zacht en meng alle grondstoffen onder elkaar, rol in plastiek folie en plaats even in de koelkast (deeg iets vaster).

3

Strooi bloem op de tafel en rol dun uit, hoog = 30 cm., breedte geen belang.

4

Klop de banketbakkersroom los en bestrijk het deeg (met paletmes) 2mm. dik, onderaan een strook van 2 cm. van links naar rechts vrij laten.

5

Bestrooi met rozijnen (naar wens/kan ook zonder) en kaneel.

6

Bestrijk de strook onderaan met een los geklopt ei.

7

Rol voorzichtig op van boven naar beneden, snij nu de rol in schijven van 2cm. dik.

8

Bekleed een bakplaat met boterpapier of bakmat.

9

Plaats op de bakplaat, bestrijk bovenaan met losgeklopt ei en laat 20 minuten rusten.

10

Bak af op 175°C ong. 15 minuten.

11

Laat kort afkoelen op de bakplaat daarna op een rooster, bestrijk met fondant (suikerpasta).

12

Kort, koel bewaren.

Notes

Mini koffiekoek met kaneel