Merengue

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 30 stuks:
 125 g Eiwit
 250 g Suiker
1

Zorg er voor dat de kom waar u de eiwitten in gaat opkloppen zuiver vetvrij is afgewassen (inwrijven met citroen is niet nodig).

2

Scheid de eiwitten zonder (zeer belangrijk) sporen van de dooier (=vet).

3

Klop de eiwitten machinaal bijna helemaal op, voeg al kloppend de suiker toe en laat even verder stevig opkloppen.

4

Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en bekleed met bakpapier.

5

Spuit met een gekartelde of effen spuitmond vormpjes niet groter dan een ijsbolletje (vorm is niet belangrijk).

6

De grootte bepaalt de droogtijd.

7

Bak in een oven op 75°C (met klep open of het deurtje op een kier of in de combisteamer op 100% droog) gedurende 2.5 uur, af zetten en laat verder drogen in de oven met het deurtje op een kier gedurende de nacht.

8

Test door een grote te breken en kijk of die in het midden droog is, zo niet laat verder uitdrogen op een warme droge plaats (geurvrije plaats).

9

Je kan ook grotere maken van 6cm. op 11cm. (zoals deze te koop zijn bij de bakker) deze moeten ong. 5u. in de oven drogen en/of verder op een warme droge plaats.

10

Je kan het beslag kleuren met voedingskleurstof vb. roze.

11

Gemalen koekjes, kaneel of nootjes op strooien voor het afbakken.

12

Je kan ze afwerken nadat ze zijn afgebakken met chocolade streepjes.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 30 stuks:
 125 g Eiwit
 250 g Suiker

Aanwijzingen

1

Zorg er voor dat de kom waar u de eiwitten in gaat opkloppen zuiver vetvrij is afgewassen (inwrijven met citroen is niet nodig).

2

Scheid de eiwitten zonder (zeer belangrijk) sporen van de dooier (=vet).

3

Klop de eiwitten machinaal bijna helemaal op, voeg al kloppend de suiker toe en laat even verder stevig opkloppen.

4

Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter en bekleed met bakpapier.

5

Spuit met een gekartelde of effen spuitmond vormpjes niet groter dan een ijsbolletje (vorm is niet belangrijk).

6

De grootte bepaalt de droogtijd.

7

Bak in een oven op 75°C (met klep open of het deurtje op een kier of in de combisteamer op 100% droog) gedurende 2.5 uur, af zetten en laat verder drogen in de oven met het deurtje op een kier gedurende de nacht.

8

Test door een grote te breken en kijk of die in het midden droog is, zo niet laat verder uitdrogen op een warme droge plaats (geurvrije plaats).

9

Je kan ook grotere maken van 6cm. op 11cm. (zoals deze te koop zijn bij de bakker) deze moeten ong. 5u. in de oven drogen en/of verder op een warme droge plaats.

10

Je kan het beslag kleuren met voedingskleurstof vb. roze.

11

Gemalen koekjes, kaneel of nootjes op strooien voor het afbakken.

12

Je kan ze afwerken nadat ze zijn afgebakken met chocolade streepjes.

Notes

Merengue