Mayonaise

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 2,78 theelepel Eidooier
 0,83 fl oz Mosterd De Vos Lemmens
 1,11 fl oz Azijn
 0,83 gal Water
 0,83 l Slaolie
 PeZo
1

Eidooier, mosterd, azijn, peper en zout even los kloppen.

2

Machinaal op halve snelheid verder kloppen, terwijl olie beetje bij beetje toevoegen.

3

Wanneer de helft van de olie is toegevoegd rustig het koude water toevoegen, vervolgens de rest van de olie.

4

Afsmaken met zout (geen peper meer geeft zwarte spikkels) eventueel nog wat azijn of mosterd volgens smaak.

5

Laten opstijven en koelen in de koelkast.

6

Nooit uit de koelkast bewaren.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

 2,78 theelepel Eidooier
 0,83 fl oz Mosterd De Vos Lemmens
 1,11 fl oz Azijn
 0,83 gal Water
 0,83 l Slaolie
 PeZo

Aanwijzingen

1

Eidooier, mosterd, azijn, peper en zout even los kloppen.

2

Machinaal op halve snelheid verder kloppen, terwijl olie beetje bij beetje toevoegen.

3

Wanneer de helft van de olie is toegevoegd rustig het koude water toevoegen, vervolgens de rest van de olie.

4

Afsmaken met zout (geen peper meer geeft zwarte spikkels) eventueel nog wat azijn of mosterd volgens smaak.

5

Laten opstijven en koelen in de koelkast.

6

Nooit uit de koelkast bewaren.

Notes

Mayonaise