Macaroni carbonara

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 750 g Macaroni
 1,25 l Halfvolle melk
 118 g Blanke roux
 25 g Kappers op azijn
 250 g Gemalen gruyèrekaas
 500 g Gerookt/gezouten spek
 1,50 theelepel Grote uien
 0,50 fl oz Lookpasta
 Pezo
1

Bereid een bechamelsaus met de melk en roux (zie sauzen), als de saus gebonden is voeg de kaas toe tot deze volledig is opgelost (niet meer koken).

2

Reinig de uien en versnipper ze fijn.

3

Verwijder vel en kraakbeen van het gerookt/gezouten spek en snij in lardons (reepjes) van 0,5 cm.

4

Bak de spekblokjes goudbruin, voeg de gesnipperde uien toe en laat deze even mee fruiten.

5

Schep het spek met uitjes en lookpasta onder de bechamelsaus, spoel de kappertjes af en meng onder de saus.

6

Smaak af met pezo.

7

Houd de saus warm.

8

Breng heet water, zout en scheutje olie (voorkomt schuimend overkoken) aan de kook.

9

Zodra het water kookt de pasta in het water strooien, roer om met een spatel.

10

Regelmatig omroeren om kleven te voorkomen, kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

11

Afgieten en onmiddellijk serveren (als de pasta kleeft een beetje water onder roeren) of afspoelen met koud stromend water en kort opwarmen in de steamer of kokend water voor gebruik.

12

Pasta kan je bewaren in de koelkast, indien hij kleeft enkel een beetje koud water met een scheut olie onder roeren.

Categorie, HACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

 750 g Macaroni
 1,25 l Halfvolle melk
 118 g Blanke roux
 25 g Kappers op azijn
 250 g Gemalen gruyèrekaas
 500 g Gerookt/gezouten spek
 1,50 theelepel Grote uien
 0,50 fl oz Lookpasta
 Pezo

Aanwijzingen

1

Bereid een bechamelsaus met de melk en roux (zie sauzen), als de saus gebonden is voeg de kaas toe tot deze volledig is opgelost (niet meer koken).

2

Reinig de uien en versnipper ze fijn.

3

Verwijder vel en kraakbeen van het gerookt/gezouten spek en snij in lardons (reepjes) van 0,5 cm.

4

Bak de spekblokjes goudbruin, voeg de gesnipperde uien toe en laat deze even mee fruiten.

5

Schep het spek met uitjes en lookpasta onder de bechamelsaus, spoel de kappertjes af en meng onder de saus.

6

Smaak af met pezo.

7

Houd de saus warm.

8

Breng heet water, zout en scheutje olie (voorkomt schuimend overkoken) aan de kook.

9

Zodra het water kookt de pasta in het water strooien, roer om met een spatel.

10

Regelmatig omroeren om kleven te voorkomen, kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

11

Afgieten en onmiddellijk serveren (als de pasta kleeft een beetje water onder roeren) of afspoelen met koud stromend water en kort opwarmen in de steamer of kokend water voor gebruik.

12

Pasta kan je bewaren in de koelkast, indien hij kleeft enkel een beetje koud water met een scheut olie onder roeren.

Notes

Macaroni carbonara