
2,50 kg Konijnenbouten dv.
1,25 stokjes Laurier
688 g Uien
25 g Kippenbouillon Knorr
112 g Luikse siroop
3,75 gals OF: pruimenpulp/pruimen
125 g Bloem
93,75 g Bakboter
3,75 gals Bruin bier
75 g Bruine roux Knorr
Water
PeZo
1
De uien fijn versnijden, een weinig bloem mengen met pezo.
2
De konijnenbillen in de bloem wentelen en kleuren in de bakboter.
3
De uien toevoegen en lichtjes laten mee kleuren.
4
Blussen met water en bier tot ze juist onder staan.
5
Kippenbouillon, Luikse siroop (of pruimenpulp) en laurier toevoegen en de bouten gaar laten pruttelen gedurende ongeveer 2 uur.
6
De bouten uit het vocht scheppen, vet afscheppen en laurier verwijderen.
7
Afsmaken, binden met bruine roux.
8
Nogmaals proeven en kruiden indien nodig.
9
De bouten afpellen en in de saus opnieuw opwarmen.
Tip:
10
Je kan het kalfsvlees perfect vervangen door varkensvlees (duivels stoofpotje).
CategorieVleesgerechtenHACCP/AllergenenGluten, Melk, Selder, Soja
Ingrediënten
2,50 kg Konijnenbouten dv.
1,25 stokjes Laurier
688 g Uien
25 g Kippenbouillon Knorr
112 g Luikse siroop
3,75 gals OF: pruimenpulp/pruimen
125 g Bloem
93,75 g Bakboter
3,75 gals Bruin bier
75 g Bruine roux Knorr
Water
PeZo