De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met al de ingrediënten met koud water aan de kook brengen.
Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.
De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.
Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.
De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.
Kippen uit nemen.
Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.
Afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met al de ingrediënten met koud water aan de kook brengen.
Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.
De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.
Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.
De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.
Kippen uit nemen.
Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.