Kippenbouillon

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Voor 5 Liter:
 1,30 kg Braadkip
 1,50 theelepel Wortelen
 1 theelepel Grote uien
 0,25 theelepel Preiblad groen
 Selderblad
 5 stokjes Laurier
 Thijm
 Peper van de molen
 Zout
 Water
1

De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met al de ingrediënten met koud water aan de kook brengen.

4

Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.

5

De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.

6

Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.

7

De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.

8

Kippen uit nemen.

9

Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Voor 5 Liter:
 1,30 kg Braadkip
 1,50 theelepel Wortelen
 1 theelepel Grote uien
 0,25 theelepel Preiblad groen
 Selderblad
 5 stokjes Laurier
 Thijm
 Peper van de molen
 Zout
 Water

Aanwijzingen

1

De kippen opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

2

Afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met al de ingrediënten met koud water aan de kook brengen.

4

Zodra de bouillon kookt het vuur iets lager zetten en gedurende 4 uur laten trekken.

5

De bouillon met pot in een spoelbak plaatsen met koud water zodat deze zo snel mogelijk afkoelt, indien nodig het water enkele keren vervangen tot de bouillon lauw is.

6

Goed afdekken en op de koelste plaats in de koeling plaatsen.

7

De dag nadien het vet bovenaan verwijderen, de bouillon door een puntzeef gieten.

8

Kippen uit nemen.

9

Je kan ook een bouillon maken met enkel kippenbeentjes/afval.

Kippenbouillon