De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Intussen de echte boter smelten en de melk juist onder het kookpunt brengen.
Steam in een mandje de diepvriesporties kervel voor 7 minuten of laat op het vuur met een beetje water in een pot ontdooien (regelmatig omroeren).
Duw het meeste vocht uit de kervel door de 2 mandjes in elkaar te drukken, of uitduwen in een puntzeef.
Voeg de kervel, kruiden toe aan de puree en vervolgens de hete melk.
Verder mengen in de bateur (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen en op lage snelheid machinaal mengen, nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain- marie (te lang warm houden doet de kervel grijs kleuren).
Serveren met vis (vissaus Belle-Meunier).
Ingrediënten
Aanwijzingen
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Intussen de echte boter smelten en de melk juist onder het kookpunt brengen.
Steam in een mandje de diepvriesporties kervel voor 7 minuten of laat op het vuur met een beetje water in een pot ontdooien (regelmatig omroeren).
Duw het meeste vocht uit de kervel door de 2 mandjes in elkaar te drukken, of uitduwen in een puntzeef.
Voeg de kervel, kruiden toe aan de puree en vervolgens de hete melk.
Verder mengen in de bateur (neem een hoeveelheid af voor de diëten).
Gesmolten boter toevoegen en op lage snelheid machinaal mengen, nogmaals afsmaken.
Warm houden au bain- marie (te lang warm houden doet de kervel grijs kleuren).
Serveren met vis (vissaus Belle-Meunier).