Kalfspeper

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1,87 kg Kalfsstoofvlees
 1,30 theelepel Laurier
 24 g Peperbolletjes (blik)
 20 g Vleesbouillon Knorr
 80 g Bruine roux Knorr
 0,63 gal Room 20%
 767 g Uien
 100 g Bakboter
 Water
 PeZo
1

Uien grof snipperen.

2

Het kalfsvlees kleuren in de bakboter, kruiden met pezo, uien toevoegen en even laten mee kleuren.

3

Blussen met water

4

De massa in een ruime kookpot scheppen en aanvullen met water tot de massa juist onder staat.

5

Laurier, vleesbouillon toevoegen.

6

Gaarkoken gedurende 2 uur tot het vlees gaar is.

7

Het vlees uit het vocht scheppen.

8

Vet afscheppen, afsmaken met pezo, laurier verwijderen en binden met de bruine roux.

9

Room, peperbolletjes toevoegen en het vlees toevoegen.

10

Opwarmen.

Tip:
11

Je kan het kalfsvlees perfect vervangen door varkensvlees (duivels stoofpotje).

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

 1,87 kg Kalfsstoofvlees
 1,30 theelepel Laurier
 24 g Peperbolletjes (blik)
 20 g Vleesbouillon Knorr
 80 g Bruine roux Knorr
 0,63 gal Room 20%
 767 g Uien
 100 g Bakboter
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Uien grof snipperen.

2

Het kalfsvlees kleuren in de bakboter, kruiden met pezo, uien toevoegen en even laten mee kleuren.

3

Blussen met water

4

De massa in een ruime kookpot scheppen en aanvullen met water tot de massa juist onder staat.

5

Laurier, vleesbouillon toevoegen.

6

Gaarkoken gedurende 2 uur tot het vlees gaar is.

7

Het vlees uit het vocht scheppen.

8

Vet afscheppen, afsmaken met pezo, laurier verwijderen en binden met de bruine roux.

9

Room, peperbolletjes toevoegen en het vlees toevoegen.

10

Opwarmen.

Tip:
11

Je kan het kalfsvlees perfect vervangen door varkensvlees (duivels stoofpotje).

Kalfspeper